#Tb 15 euro gift
Enquête: 030-Mag een christen scheiden? Ja Nee

Buitenland

Vals beschuldigde christin stierf aan hartaanval

De jonge weduwe Vani (31) in India, die eerder gevangen werd genomen wegens evangelische activiteiten, stierf vorige week vrijdag aan een hartaanval. Uitdaging schreef al eerder over haar. Zij werd begin vorig jaar vastgezet op beschuldiging van het ‘kidnappen’ van een tienermeisje om haar te dwingen zich tot het christendom te bekeren. Zij werd uiteindelijk veroordeeld tot twee weken celstraf, wat werd gezien als een poging van lokale autoriteiten de opmars van het christendom in de hindoestaat tegen te gaan.
 
De moeilijkheden van de vrouw, die een dochter van acht jaar had, begonnen toen zij, huiswaarts kerend na een kerkdienst, een onrustige tiener opmerkte bij een bushalte. Het 15-jaruige meisje Kusama was volgens getuigen depressief door spanningen met haar ouders en familieleden. Nadat Vani over haar geloof in Christus had gesproken, besloot Kusama dat zij er meer over wilde horen. Zij ging met de weduwe mee naar huis en bleef daar die avond om te praten.
 
De volgende morgen nodigde zij het meisje uit mee te gaan naar de kerk, waar zij aan twee andere vrouwen werd voorgesteld, die met haar over Christus spraken, vertellen christenen die de zaak kennen. Toen zij thuis kwam, dienden de ouders van Kusama, fanatieke hindoes, een klacht in bij de politie wegens kidnapping van kinderen en hen onder dwang te bekeren tot het christendom.

In de gevangenis ging Vani door met getuigen van haar geloof in Jezus Christus, waardoor verscheidene medegevangenen en een bewaakster christen werden, meldden vrienden. “Zij droeg de liefde van Christus uit naar meer dan zeventig vrouwen, van wie er veertien gelovigen werden,” zegt de organisatie Voice Of the Martyrs (Stem van de Martelaren). Vani bad voor hen en politieagenten. Een bewaakster die tot geloof was gekomen, nodigde haar thuis uit om te bidden. Allemaal gebeurtenissen die haar ook zelf dichter bij God brachten dit jaar, zei Vani onlangs.

De organisatie overweegt nu hoe zij de achtergebleven dochter het beste kan helpen, na de dood van haar de Heer erende moeder. Zij heeft gebed voor het meisje gevraagd. “Terwijl wij zeker rouwen met degenen die nu rouwen over het verlies van Vani, danken wij God voor de onvoorstelbare invloed die deze lieve vrouw heeft gehad op de levens van zowel gelovigen als degenen die door haar Jezus leerden kennen.” Christenen zeggen dat het leven van Vani herinnert aan de woorden van Paulus in de Bijbel in Filippenzen 1:12 en 13: ‘Ik wil dat gij weet broeders, dat wat mij is wedervaren veeleer tot bevordering van de evangelieprediking heeft gestrekt. Daardoor is toch aan het gehele hof en aan al de overigen duidelijk geworden dat ik in gevangenschap ben om Christus’ wil.”Reageren