#TB 15 euro gift voor Uitdaging
Enquête: 063-Ik heb een goede kennis van de Bijbel! Ja Nee

Binnen/buitenland

Frankrijk verwijdert zich van christelijke wortels

Het electorale succes van het rechts populistische Front National in Frankrijk toont hoe ver het land zich heeft verwijderd van haar christelijke wortels. Dat zegt de vicevoorzitter van de Nationale Raad van Evangelicals van Frankrijk, Daniel Liechti. In de regionale verkiezingen op 6 december, heeft 30 procent gekozen voor het Nationale Front. De conservatieve partij-alliantie van ex-President Nicolas Sarkozy kreeg 27 procent, de regerende socialisten van president Hollande kregen 23 procent van de stemmen.

Volgens Liechti zijn de meeste Fransen zich niet bewust dat de standpunten van het Nationale Front en die van de Bijbel ver uit elkaar liggen. Angst voor de toestroom van vluchtelingen, de toenemende assertiviteit van Franse moslims en de weerstand tegen een multiculturele samenleving, zijn geen christelijke deugden, zei Liechti.

Reageren


René de Groot

15-12-2015 04:06
Even ter verduidelijking... Wij zijn al 23 jaar zendelingen in Frankrijk. Wat Liechti waarschijnlijk bedoelt is dat Frankrijk oorspronkelijk een Katholiek land is. Ondanks de revolutie, etc., werd het toch nog beschouwd als een 'christelijk' land, alhoewel de Kerk en Staat scherp gescheiden zijn (een kerststalletje op een openbare school in wat voor openbaar gebouw ook is verboden...). In werkelijkheid is Frankrijk al sinds de revolutie inderdaad een humanistische staat, waar alle grote opwekkingen sinds het begin van de 19e eeuw aan voorbij gegaan zijn. Alleen de Pinksteropwekking van het begin van de 20e eeuw is binnengekomen, maar lang niet zo krachtig en uitgebreid als elders, helaas... Kom over en help ons! En bidt voor Frankrijk, zeker als u hier met vakantie komt!

simon

09-12-2015 08:11
Ik vraag me af wat er Christelijk is aan één groot Europa,
dit is de toernbouw van Babel, wat dat aan gaat heeft heel Europa zijn Christelijke wortels al heelang verlaten.

De droom van een wereldrijk heeft Europa al vele malen verwoest, Napolleon, Hitler en nu dus Brussel de volgende episode, het word tijd dat Nederland een Israël minnende regering krijgt en Brussel gaat verlaten, op dat zij niet te drinken krijgt van de plagen welke dit Babylon krijgt te drinken, we moeten terug naar het Evangelie van Jezus Christus en op Hem onze hoop vestigen.

Theo

09-12-2015 08:26
Frankrijk heeft helaas haar christelijke wortels reeds lang verloren cq opgegeven . Dat geldt al sinds de Franse revolutie . Het argument van de Franse evangelicalen klopt niet!