#Tb Beter dan Ivoor of goud
Enquête: 064-Ik vind het goed dat vrouwen in kerken voorgaan! Ja Nee

Binnen/buitenland

God groot maken met kunst

OM-Arts Internationaal is een tak van OM die mensen bereikt met het Evangelie door diverse kunstvormen, zoals dans, muziek en schilderingen. Afgelopen maand heeft OM-Arts de muren van het Project Rescue House in Guatemala voorzien van een mooie boodschap. Project Rescue is een project van OM-Guatemala om meer dan 45 arme kinderen en hun families te helpen.

In de muurschildering zijn de woorden geloof, droom, inspireer, durf en creëer verwerkt. Het doel van deze schildering is om de perfecte schepping te laten zien: heelal, zee, land, mensen en dieren. In de schildering is een vis te zien die uit zee springt; bij God is niets onmogelijk. Met deze elementen wil het team de kinderen laten zien dat ze mogen dromen en dat er een veilige en vredige plek voor hen is.

De kunstenaars hebben ook tijd doorgebracht met kinderen en hun gezinnen. Het gaf hun de mogelijkheid om hun geloof te delen en te bidden voor de families.

=====================================================================

Komende vrijdag start deze website met een nieuwe rubriek KUNST. Daar willen wij christen kunstenaars aan het woord laten, musici, schilders, beeldhouwers, illustratoren, enz. Wij laten hen vertellen wat kunst voor hen betekent en hoe zij proberen God te eren door hun kunst.

Reageren


Bart Kwint

10-12-2015 01:50
Beste redactie,
Graag geef ik me op voor de nieuwe rubriek KUNST. Mijn naam is Bart Kwint en ik maak hoofdzakelijk christelijk geïnspireerde schilderijen onder de naam Adiël, wat 'sieraad van God' betekent. Zie www.adiel.nl
Vriendelijke groet, Bart Kwint