#Tb 15 euro gift
Enquête: 074-Ik vind christelijk onderwijs belangrijk! Ja Nee

Israël

Netanyahu hekelt Zweedse minister Margot Wallström

De Zweedse minister van Buitenlandse Zaken, Margot Wallström, blunderde afgelopen vrijdag alweer, toen ze Israël bekritiseerde voor buitengerechtelijke executies van Palestijnse terroristen. Toen een Zweedse parlementariër haar vroeg, waarom ze weigerde 'Palestijnse daden van geweld' tegen Israëli's te veroordelen, antwoordde ze dat de Israëlische reacties 'disproportioneel' zijn en neerkomen op 'buitengerechtelijke executies.'

Premier en Minister van Buitenlandse Zaken Netanyahu volgde het nieuwe harde Israëlische beleid tegen Europese landen die discriminatie van Israël steunen, en belde zondagavond de Zweedse premier Stefan Löfven om zijn bezorgdheid over de opmerkingen van minister Wallström te uiten.
'Dit is de tweede keer dat zij over Israël spreekt en uitspraken doet die voor ons onaanvaardbaar zijn, en niet waar zijn', zei hij tegen Löfven. Hij wees Löfven ook op het feit, dat Wallström dergelijke opmerkingen niet had gemaakt toen in Parijs en San Bernadino terroristen waren gedood.

In zijn toespraak tot het Israëlische kabinet drukte Netanyahu zich nog explicieter uit: 'Ik veroordeel deze schandalige opmerkingen van de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken. Haar verklaring 'is schandalig, onwerkelijk, brutaal, en staat los van de realiteit. De Zweedse minister van Buitenlandse Zaken suggereert, dat de Israëlische burgers hun nek moeten aanbieden aan moordenaars die hen met hun messen zouden willen steken.'

Het ministerie van Buitenlandse Zaken voegde er aan toe, dat Israëlische burgers en beveiligingspersoneel het recht hebben om zich te verdedigen: 'Israëlische burgers hebben te maken met terrorisme, dat wordt aangewakkerd door onverantwoordelijke en onjuiste verklaringen [zoals die van minister Wallström].'

De Zweedse minister van Buitenlandse Zaken heeft al eerder schandalige dingen gezegd over Israël. Afgelopen oktober tweette zij: 'escalerend geweld in Jeruzalem. Aanvallen op burgers onaanvaardbaar. Breng de daders voor het gerecht. Leiders moeten verantwoordelijk handelen.' Het is onnodig te zeggen dat ze met zowel 'burgers' als 'daders' de terroristen bedoelde, die proberen om Israëli's te doden met messen en auto's.

Op 13 november, na de reeks aanvallen in Parijs, legde ze een relatie tussen de Palestijnse situatie en dit moslimterrorisme en suggereerde, dat het doden van Israëli's een wanhoopsdaad is. Dit werd door velen begrepen als het legitimeren van de islamitische terreur, niet alleen in Israël, maar ook op Europese bodem.

Reageren


GerritAllah

11-12-2015 02:34
De onmacht van Allah ten opzichte van Jahweh, wordt dagelijks geïllustreerd met de wanhopige manier waarop Moslims elkaar bejegenen. Naar DHK (De Heilige Koran) gemeten, zal er voor Moslims geen samenleving ontstaan waarin man- en vrouw gelijkwaardige bestaansrechten hebben. Dat er vanuit jaloezie dan opgetreden wordt richting Israel, valt juist het koninkrijk Jordanië aan te rekenen doordat het bij de stichting van de staat Israel 80% van haar toegewezen grondgebied jatte. 80 % Van de populatie van Jordanië , bestaat dan ook uit werkelijke Palestijnen. Diegene die door de Zweedse minister nu in bescherming genomen zijn, zijn geen Palestijnen omdat Jordanië het 'recht van terugkeer' aan hen ontnomen heeft. Op 25 mei 2016 zal er weer een Onafhankelijkheidsdag van Jordanië gevierd kunnen worden. In geen enkel Palestijns schoolboekje staat het recht op terugkeer naar Jordanië beschreven, in plaats daarvan is men Israel via haat-teksten tot last.

Ruud

10-12-2015 03:59
Allereerst is het absurd te stellen zoals in de een na laatste alinea staat dat Margot Walstromm zowel met burgers als daders de terroristen bedoelde.

Het wordt algemeen als verwerpelijk beschouwd om iemand die al zichtbaar geen kwaad meer kan doen alsnog dood te schieten. Dit is bij sommige Palestijnse terroristen wel gebeurd en dat wordt terecht als standrechtelijke executie gezien. In Parijs en San Bernardino was hier geen sprake van. De terroristen aldaar bleven naar beste weten tot het laatste gevaarlijk. De vergelijking is dus niet passend.

Ten tweede zeggen zowel het Israelische leger als de Israelische veiligheidsdienst Shin Bet óók dat het vermoorden van Israeli's een wanhoopsdaad is. Dit is herhaaldelijk gemeld door meerdere Israelische kranten, zowel links als rechts.

Dat maakt het natuurlijk nog niet minder verwerpelijk, want ook Israeliers hebben - net als Palestijnen - recht op een leven in veiligheid. Met legitimeren van Islamitische terreur heeft dit echter niets te maken.