#TB 15 euro gift voor Uitdaging
Enquête: 059-Is Israël Gods uitverkoren volk? Ja Nee

Binnen/buitenland

Extra concert Oslo Gospel Choir

Toen het Oslo Gospel Choir 25 jaar geleden Nederland bezocht, waren het koor en dirigent Töre Aas niet voorbereid op de warme, enthousiaste ontvangst. Anno 2015 blijkt die band nog even sterk: het aangekondigde concert van het Noorse koor op zaterdag 9 april 2016 was in mum van tijd uitverkocht. Daarom is er nu een extra optreden gepland op vrijdag 8 april 2016, in De Basiliek in Veenendaal.

Het optreden op 8 april 2016 volgt op een bijzonder jaar voor het Oslo Gospel Choir. Zo verscheen de cd 'I Go To The Rock' (GospelNU / Ecovata); een verzameling met gospelklassiekers die opgenomen zijn in de bekende 'Oslo Gospel Choir stijl' en die werd genomineerd voor een Zilveren Duif Award. De Nederlandse Pearl Joan zingt op het album mee op het lied 'Sometimes I Feel Like A Motherless Child'.

Een ander recent project dat veel betekent voor Töre Aas en het koor, is de benefietsingle 'Når båten seiler inn' (Als de boot aankomt). Töre Aas schreef dit lied over en voor Syrische vluchtelingen, die arriveren aan de Griekse kust. Maar liefst 35 van de bekendste Noorse artiesten (waaronder het Oslo Gospel Choir en ook Carola) zingen mee op de single. "We hopen hiermee een miljoen euro in te zamelen voor het werk van Norwegian Church Aid" aldus Töre. "Er worden hulppakketten van samengesteld die verspreid worden onder de vluchtelingen bij hun aankomst."

Dat muziek zo'n verschil kan helpen maken, weet het koor maar al te goed. Töre Aas heeft door de jaren honderden reacties gehad waaruit blijkt dat de muziek van het Oslo Gospel Choir tijdloos aanspreekt. "Nederland is ons tweede thuisland, en het is mooi om weer terug te komen" zegt hij. De onveranderde aantrekkingskracht van het koor op het publiek is voor Töre Aas reden tot dankbaarheid en een motivatie om hoge verwachtingen waar te maken. Of het nu een tijdloze gospel of een actueel lied over vluchtelingen is; de muziek van het Oslo Gospel Choir spreekt een universele taal. "De beste boodschap die wij kunnen brengen, is Christus" aldus Aas. "Wie er bij zal zijn in april, zal deelgenoot zijn van een positieve 'happening' die een glimlach op je gezicht zal geven!"

Kaarten voor het optreden op 8 april 2016 zijn verkrijgbaar via www.truetickets.nl/oslogospelchoir

Op zaterdagmiddag 9 april zal er ook weer een workshop worden gegeven waarvoor men zich nog los kan aanmelden. Dirigent Töre W. Aas deelt in deze workshop verhalen en tips vanuit zijn grote ervaring als liedschrijver en dirigent van het koor en zullen er weer een aantal echte Oslo Gospel Choir nummers worden aangeleerd. Het aantal beschikbare plaatsen hierbij is beperkt.

Over het Oslo Gospel Choir:
Dirigent Töre Aas startte het Oslo Gospel Choir 25 jaar geleden en sindsdien geldt het koor als wereldwijd voorbeeld. Het trad op met Noorse prinsessen, op de Olympische Spelen en met een keur aan internationale artiesten. De kracht van het Oslo Gospel Choir zit in de muziek en de beleving; zelden kom je een koor tegen dat dusdanig hoge kwaliteit brengt en je zingend naar huis doet gaan. Of het nu swingende gospel, meeslepende aanbidding of intieme meezingers zijn. Uniek daarbij is dat het koor nog altijd uit veel oorspronkelijke leden bestaat. Met recht wordt het een zingende familie genoemd. Die band straalt het koor uit vanaf het podium, wat overslaat naar het publiek. Warmte, verbondenheid en bemoediging zijn daarom typerende steekwoorden voor een avond met het Oslo Gospel Choir! Voor haar 25-jarig jubileum bracht het Oslo Gospel Choir een speciale cd uit: 'God Gave Me A Song'. Het titelnummer was het 'jubileumlied'. Töre Aas werkt als tekstschrijver van het koor regelmatig samen met gospelgrootheden zoals Andrae Crouch.

Over GospelNU:
GospelNU is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het organiseren van evenementen en management van gospel artiesten.

Wij bieden een compleet dienstenpakket aan op het gebied van events, management en organisatie. Creativiteit, flexibiliteit en professionaliteit zijn daarbij onze sleutelbegrippen. Kijk voor meer informatie op www.gospelnu.nl.


Reageren