#Tb 15 euro gift
Enquête: 003-Ik geloof dat het scheppingsverhaal letterlijk waar is. Ja Nee

Mensen

Prins Charles waarschuwt voor einde christendom in Midden-Oosten

Een paar dagen voor Kerst heeft de Britse troonopvolger Prins Charles, gewaarschuwd dat het christendom in het Midden Oosten - waar het vandaan komt - zal worden uitgeroeid. "Het lijden van de christenen daar is zeer reëel," zei prins Charles volgens berichten in de pers na een bezoek aan de aartsbisschop van de Rooms Katholieke kerk in zijn residentie in Londen.

Volgens informatie van de Britse organisatie "Hulp aan de kerk in nood" in Irak - zo Prins Charles – verdwijnt het christendom in de komende vijf jaar, als de internationale gemeenschap niet ingrijpt. Het is een grote uitdaging, "om het geestelijke en culturele erfgoed van het christendom in het Midden-Oosten te redden en behouden voor toekomstige generaties". De terreurgroep Islamitische Staat (IS) heeft christenen in de regio de afgelopen twee jaar met brutaal geweld vervolgd en verdreven.

Reageren


Pieter Dirk Doolaard

22-12-2015 08:49
Ik geloof eigenlijk niet dat het christendom in het midden oosten uitsterft. De Bijbel zegt mij namelijk dat Hij Zijn volk heeft uitverkoren en Gods Woord is waarheid en zal geopenbaard worden. Hij zal Zijn volk verzamelen en rechtspreken over de ongelovigen en degenen die overblijven zullen Zijn Naam verhogen en iedereeen zal Hem erkennen als de Messias.

frits

22-12-2015 08:29
De Satan gaat rond als een brullende leeuw (met kapmes en geweer) zoekende wie hij kan verslinden.
Bid voor de vervolgden.

waldens

22-12-2015 07:52
opmerkelijk dat heel de wereld samen met de kerk bezorgd is over de vervolging van christengelovigen in het Midden Oosten.

Ik was in de veronderstelling dat de wereld de grote vijand van de christengelovigen was......