#Tb 15 euro gift
Enquête: 074-Ik vind christelijk onderwijs belangrijk! Ja Nee

Christenvervolging

Gebed voor veroordeelde Koreaanse dominee

Duizend medestanders namen deel aan de bidstond in Toronto voor de vorige week in Noord-Korea tot levenslange gevangenisstraf en zware dwangarbeid veroordeelde ds. Hyeon Soo Lim.  Zij behoorden tot de door Lim geleide Koreaanse Presbyteriaanse kerk en zegden toe voor hem te blijven bidden en hem waar het kan te steunen.

Pastor Jason Noh vertelde de aanwezigen dat Lim ondanks de zware veroordeling door een Noord-Koreaanse rechtbank relatief in goeden doen is, omdat hij vrede in  zijn hart heeft.

In februari werd Lim opgepakt, omdat hij misdaden tegen het communistische regime zou hebben gepleegd. Volgens de staatsomroep heeft Lim valse propaganda gemaakt onder overzeese Koreanen en tegen de staat gerichte godsdienstige activiteiten gepleegd. Hij zou ook de US daarmee tegen Noord-Korea hebben gesteund.
De van oorsprong Koreaanse predikant werkte in Canada, maar heeft al meer dan honderd keer Noord-Korea bezocht en daar een weeshuis en een verpleeghuis gesticht. Volgens hemzelf om de liefde van God te tonen, maar de autoriteiten menen dat het een cover up was om zijn strijd tegen het communisme te verbergen.


Reageren