#Tb 15 euro gift
Enquête: 050-Zijn wij toe aan een verzoening van rooms-katholiek tot evangelisch? Ja Nee

Mensen

Vonette Bright overleden

Vonette Bright, die samen met wijlen haar man Bill de organisatie Campus Crusade for Christ, later CRU genaamd,  stichtte en daar lang mede leiding aan gaf, is woensdag op 89-jarige leeftijd overleden. Haar familie liet eerder deze maand al weten dat het einde van haar aardse leven nabij was. “Haar gebed is dat zij gewoon steeds zwakker wordt, in slaap valt en ontwaakt in de armen van Jezus”, zei die.
Zij is overleden aan de complicaties die acute leukemie met zich meebracht.

Heel haar leven diende zij volgens de organisatie de Heer en nodigde zij anderen uit met haar in het koninkrijk Hem te prijzen, zegt de organisatie. Zij voelde zich zowel thuis in Buckingham Palace als bij de Christian Motorcycle Association, waarvan zij erevoorzitter was. Taxichauffeurs en VS-presidenten behandelde zij gelijk. En iedereen begroette ze met de woorden ‘dag schat’.

Haar echtgenoot Bill Bright, die overleed in 2000, stichtte Campus Crusade in 1951, met zijn vrouw aan zijn zijde. De wereldwijde interkerkelijke organisatie, die uitgroeide tot een van de grootste op dat gebied ter wereld, houdt zich bezig met evangelisatie en het bevorderen van discipelschap.  Zij heeft op dit moment 25.000 full- en part-time medewerkers in 191 landen, waaronder Nederland (Agapè), en in 29 verschillende bedieningen.

Vonette Bright kreeg tal van onderscheidingen, alsmede zes eredoctoraten van universiteiten als Colorado Christian, Taylor University en Liberty University (de grootste christelijke universiteit ter wereld). Zij stichtte het Grote Opdracht Gebedsfront en het Nationaal Gebeds Comité in 1972. Ook was zij voorzitter van de Bright Media Stichting en erevoorzitter van de Amerikaanse zedingscoalitie.


Reageren