#Tb 15 euro gift
Enquête: 101-Het is OK voor een christen om te roken! Ja Nee

Christenvervolging

IS bedreigt Turkse christenen

Minstens twintig evangelische kerken in Turkije kregen doodsbedreigingen van de Turkse tak van de Islamitische Staat. Dat meldt christelijk nieuwsagentschap BosNewsLife, partner van Uitdaging.

De bedreigingen werden via Facebook, email en SMS-jes naar leden van de kerken gestuurd, sommige met vreselijke video’s en foto’s. IS milities zeiden in de boodschappen moe te zijn van het wachten op bekeringen van christenen tot de Islam.”

Koran opdrachten
"Koranic commandments sporen ons ertoe aan afvalligen als jij te doden”, is een van de teksten. Geestelijke leiders hebben de bedreigingen gemeld aan de autoriteiten, zegt de organisatie Stem van de Martelaren, die christenen oproept te bidden om bescherming van de kerken en Gods leiding voor de leiders ervan.

Hoewel Turkije officieel sinds 1924 een seculiere staat is, is bijna 97 % van de bevolking (80 miljoen inwoners) islamiet. De jongste bedreigingen verergeren de zorgen over christenen en andere godsdienstige minderheden in Turkije, dat lid van de EU wil worden.

Christenen wordt dikwijls het recht op godsdienst onderwijs en van het behoud bvan accommodaties voor erediensten ontzegd, hoewel de grondwet godsdienstvrijheid garandeert. Dat zeggen onderzoekers op het gebied van mensenrechten.

Turkse christenen zeggen geregeld slachtoffer te zijn van discriminatie, laster, persoonlijke aanvallen en gewelddadige aanvallen op hun kerken of leiders.

Reageren


stuivertje85

27-12-2015 01:21
Turkse christen vreest voor positie

De situatie van de christelijke minderheid in Turkije staat weer een klein beetje in de belangstelling. De aanleiding hiervoor was een artikel van de in Ankara wonende Turkse journalist Uzay Bulut waarin hij waarschuwde dat de kerken in Turkije op het punt staan om uit te sterven.

http://forums.hababam.nl/showthread.php?t=189691&s=20c2a63fa157256d5cbb94cb5b6287e7