#TB 15 euro gift voor Uitdaging
Enquête: 095-Ik bid regelmatig voor vervolgde christenen! Ja Nee

Binnen/buitenland

Plannen en geldprobleem beursevangelisatie

De SBE Bijbelstand (van Stichting Beurs Evangelisatie) staat komende maanden op diverse beurzen, maar er dreigt wel een financieel probleem. De dalende inkomsten zijn een grote zorg van het bestuur, meldt penningmeester Martin Opperhuizen. Er is een actie gestart om duizend donateurs erbij te krijgen, die € 5 per maand betalen.

De evangelisatiestand staat op de Seniorenbeurs in Veldhoven (12-17 januari), de Gezondheidsbeurs in Utrecht (11-14 februari), de Huishoudbeurs in Amsterdam (20-28 februari) en Vrouw in Leeuwarden (11-13 maart).
De dagelijkse leiding van de organisatie, decennia in handen van Jaap en Froukje Noorlander, gaat over naar Richard en Emke de Jager. Het ervan afscheid nemende paar blijft voorlopig nog wel helpen en adviseren, maar er wordt nu een loods voor opslag en onderhoud gezocht in de woonplaats van het nieuwe leiderspaar, Alphen aan de Rijn. Nu nog wordt een loods in Veldhoven gebruikt.

Ook Penningmeester Opperhuizen wil, wegens zijn leeftijd, graag een opvolger. De stichting zoekt verder nog steeds vrijwilligers om (telkens een dagdeel) te evangeliseren op beurzen. Het is een effectieve methode, zegt ze. Jaarlijks komen ruim 500.000 bezoekers langs de stand. De stand is op elke beurs aan een bepaald thema gewijd. Een prikkelend thema, zegt Noorlander. De stand wordt daarop gericht opgebouwd. Een voordeel van beursevangelisatie is volgens hem dat de bezoekers over het algemeen tijd hebben voor een gesprek. Op 3 oktober werd weer een trainingsdag gehouden. Zulke dagen zijn er geregeld om vragen te bespreken als van mensen die zeggen wel te geloven (naar de kerk te gaan), vinden dat alle oorlogen door religie komen et cetera. ”Door goed te luisteren en open vragen te stellen, kun je als het ware instappen bij de juiste halte om een stukje mee te rijden met de ander”, zegt de stichting. Zie: www.deeljegeloof.nl


Reageren