#Tb 15 euro gift
Enquête: 074-Ik vind christelijk onderwijs belangrijk! Ja Nee

Mensen

Britse koningin verwijst naar Johannes

De Britse koningin Elizabeth (89) benadrukte vrijdag in haar traditionele kersttoespraak wat zij noemde het licht van het christelijke geloof, na een jaar dat vol stond van aanvallen door militante islamieten wereldwijd. De koningin, ook hoofd van de Church of England, citeerde de Bijbel en sprak over miljoenen mensen die het licht van hoop verspreiden.

De wereld is dit jaar geregeld geconfronteerd met diepe duisternis, zei ze. “Maar het Evangelie naar Johannes bevat een vers van grote hoop, dat vaak in kerstdiensten wordt gelezen: het licht schijnt in de duisternis en de duisternis heeft het niet aangenomen.”

Elizabeth regeert nu 63 jaar en is tot nu toe de langst regerende vorstin van Engeland. Zij heeft op dat punt haar overgrootmoeder Victoria verslagen. Zij verwees in haar toespraak overigens niet naar de islamitische aanvallen in Parijs en het bloedbad in Tunesië, waarbij 38 toeristen – voornamelijk Britten – omkwamen. Maar zij herinnerde er aan dat de christelijke boodschap er onveranderlijk een van liefde is, niet van geweld.


Reageren