#Tb 15 euro gift
Enquête: 074-Ik vind christelijk onderwijs belangrijk! Ja Nee

Christenvervolging

Oegandese pinkstervoorganger gedood

Pinkstervoorganger Bongo Martin in Oeganda is gedood door militante islamieten. Dat meldt christelijk persagentschap BosNewsLife, partner van Uitdaging. De aanslag is onderdeel van toenemende aanvallen tegen bekeringen tot het christelijke geloof.

De predikant en andere gelovigen verzetten zich tegen een islamitische poging de kerk over te nemen.  Toen de christenen er aan kwamen waren moslims net bezig een hek en prikkeldraad rond de kerk en bijbehorende grond te plaatsen. Alvorens de pastor werd gedood vertelde een imam hem naar verluidt dat hij vaak genoeg was gewaarschuwd. De moslims wilden geen kerk in de nabijheid van een moskee.

Ook verweet de imam de geloofsgemeenschap leden van de moskee naar de christelijke gemeente te lokken. Eerder al, op 8 december, werd de christen politieman Ismail Kuloba dood geschoten in Komodo. De volgende dag werden drie kinderen (5,7 en 10 jaar oud) uit een christelijk gezin gekidnapt.

Paus Franciscus heeft de zorg van christenen over noemende druk op hen benadrukt tijdens een bezoek aan een Anglicaans heiligdom bij Kampala. Hij sprak daar over de ‘oecumene van het bloed’.


Reageren