#Tb 15 euro gift
Enquête: 039-Ik geloof dat er leven is na de dood! Ja Nee

Mensen

Betty Smit draagt zendingswerk over

Zendelinge Betty Smit in Amazones (Brazilië) draagt in 2016 na bijna een halve eeuw het laatste deel van haar werk over aan evangelische kerken. Het gaat om het opvangcentrum voor jongens en meisjes Ester en een zendingshuis in Manaus, de hoofdstad van het Amazone gebied. Eerder al werd het in 1986 geopende opvanghuis van jongens Recanto da Paz aan een kerk overgedragen. Daarin bevonden zich ook een kapel, een school, een kleuterschooltje en een gezondheidspost. De kerk leidt het geheel nu en krijgt daarvoor steun van de overheid.

Smit en haar team zijn op het ogenblik bezig Ester op te knappen, waarna het aan een evangelische gemeente wordt overgedragen. Dat gebeurt uiterlijk in november 2016. In de weekenden wordt Ester voor samenkomsten aan de gemeente verhuurd. “Ons eigen werk onder drugsverslaafde jongeren willen we in het komende jaar helemaal aan ze gaan overdragen”, meldt Smit in een nieuwsbrief van Stichting Zending Amazones.

Het echtpaar, Daniël Silva en zijn vrouw Janet, treedt over enige tijd in dienst van de evangelische kerk. Hij herstelde zelf ooit van drugsgebruik op Recanto. Smit zegt de overdracht stapje voor stapje te willen doen en voorlopig het geheel nog te blijven ondersteunen vanuit het zendingshuis in Manaus.

De financiële ondersteuning uit Nederland van Betty Smit en haar man José, een arts, blijft in 2016 nog doorgaan, laat penningmeester Hieke Bakker van Zending Amazones weten.


Reageren