#Tb 15 euro gift
Enquête: 003-Ik geloof dat het scheppingsverhaal letterlijk waar is. Ja Nee

Buitenland

Noors adoptieproces tegen pinksterouders

De Noorse kinderbescherming begon een adoptieprocedure om de vijf kinderen te ontnemen aan een Roemeens pinkstergezin. In november waren zorgen ontstaan over de christelijke geloofsopvoeding door de ouders, zegt de familie. Dat meldt The Christian Post.

Dat nieuwsagentschap meldde eerder dat de vijf kinderen van Ruth en Marius Bodnariu uit huis werden geplaatst door Barnevernet, de Noorse kinderbescherming. De directeur van de middelbare school van hun twee oudste dochters had kritiek geuit op de godsdienstige opvoeding door de ouders. Die zouden hun kinderen leren dat God zonden bestraft. Hoewel de directeur van Barnevernet alleen had gevraagd het gezin te begeleiden en nooit uit was op plaatsing van de kinderen buitenshuis, deed de instantie het laatste met alle vijf de kinderen. Zij zouden lichamelijk worden misbruikt.

De kinderen, onder wie een zuigeling, zijn nu in drie verschillende pleeggezinnen geplaatst. Hun ouders kregen zwaar beperkt bezoekrecht. Geen van de ouders mag overigens de dochters zien. Volgens Daniel Bodnariu, een broer van Marius, hebben beide echtelieden nooit hun kinderen mishandeld of misbruikt, maar alleen ‘lichte straffen’ gegeven als zij zich misdroegen, vertelde Daniël aan The Christian Post. Volgens hem heeft de kinderbescherming geen medisch of lichamelijk bewijs van mishandeling en baseert zij zich louter op getuigenissen van de kinderen. Naar zijn mening grijpt de instantie het geloof van de ouders aan, dat volgens haar verkeerd is en de kinderen schaadt. De kinderen zijn, zegt Bodnariu, al bij de ouders weggehaald, voordat de beschuldigingen waren hard gemaakt en er een gesprek met hen – of vrienden en buren - was geweest.

Reageren


Ton Mandos

27-01-2016 11:13
Je hoeft als ouder niets fout te doen hier in Noorwegen, barnevernet vindt wel een reden, hoe ongelofelijk die ook klinkt. Meestal halen ze de kinderen al op voor er een rechterlijk bevel is uitgegeven. Daarna komen ze mbv een door hun betaalde deskundige gesteund aan de benodigde papieren. Ondertussen mogen de ouders de kinderen niet of nauwelijks zien. Volgens eigen zeggen doen ze alles dat uithuisplaatsing voorkomen wordt maar zijn ze ondertussen al bezig om een adres te vinden. Nadat je meerdere maanden juridisch aan het kampen bent wordt je tevens bedreigd om op tegeven anders zie je je kinderen niet meer. De kinderen worden op allerlei manieren gemanipuleerd om zich tegen de ouders te keren. Mocht je niet opgeven en na jaren eindelijk je gelijk krijgen, krijg je kinderen toch niet meer terug omdat ze inmiddels geheel aan de nieuwe situatie gewend zijn en het voor de kinderen beter is dat ze daar blijven. Dit is geen verzonnen verhaal maar heb het zelf meegemaakt en maak het nog dagelijks mee. Barnevernet heeft zijn eigen wetten en passen die zo aan als het hun zelf uitkomt gesteund door het corrupte rechtssysteem hier. Indien je de officiele instanties hier vraagt hoe alles hier werkt krijg je een mooi verhaal te horen maar de werkelijkheid is heel anders. Noorwegen staat al jaren bovenaan de lijst met landen waar je het beste kunt wonen, alles gebasseerd op gemanipuleerde feiten en niemand die eens echt onderzoek doet naar de ware cijfers. Wanneer je een noor vraagt of hij gelukkig is in het land waar hij woont zal hij/zij altijd positief antwoorden aangezien ze zijn opgegroeid met de propaganda Noorwegen is het beste.

Dana

18-01-2016 12:12
Dit is 1 van de vele uithuisplaatsingen door barnevernet , waar in dit geval het geloof de reden is voor uithuisplaatsing. Er zijn duizenden andere gevallen waar in mijn ogen kinderen onterecht uit huis worden geplaatst. De kern van het verhaal is niet het geloof , maar dat kinderen onterecht uit huis worden geplaats door barnevernet. In dit geval is geloof de aanleiding geweest , maar om een voorbeeld te noemen is onder andere een dove moeders pasgeboren kindje uit huis geplaatst simpelweg omdat de moeder doof is. Een ander voorbeeld een zoontje van 2 a 3 jaar die nog borstvoeding kreeg van zijn moeder, en er ter controle in het ziekenhuis ondergewicht was geconstateerd, zijn daarop de instanties ingelicht , en is haar zoon voorgoed uit huis geplaatst. Nog een voorbeeld een zwangere vrouw had een vriend thuis dood gevonden en liep hiervoor bij de psychiater ( je zou zeggen dat hier sprake zou moeten zijn van privacy recht ) , en ook hier zijn de instanties over ingelicht , en het pasgeboren kindje uit huis geplaatst. En waarom??? Onder het mom van we hebben het goed voor met de kinderen. Onzin!!! Het is een systeem dat stamt uit 2e wereld oorlog waar ontzettend veel geld mee wordt verdiend wordt over de ruggen van onschuldige kinderen en ouders.

erik van trooyen

16-01-2016 05:57
Ooit als kind meegemaakt hoe vreselijk deze instantie is en kan handelen. Het terug plaatsen van de kinderen bij hun natuurlijk ouders was zo fout. Mijn moeder was geestelijk ziek en verslaafd geraakt door alles van de scheiding. Geestelijk en lichamelijk mishandeld als zij was,werden de kinderen ook stelselmatig mishandeld. Ik ben als enig kind en gelovig die haar heeft vergeven en nu mag bidden voor haar en mijn familie, ik kom soms bij haar in het zorghuis, omdat de andere kinderen haar niet willen zien. Ik maak niemand zwart, maar ben door instantie als jeugdzorg wel mede diep beschadigt en heb na 23 jr dit trauma goed kunnen verwerken met God samen.

g.smouter

05-01-2016 10:58
Herkenbare aanpak. Zo werkt het Ministerie van Justitie in ons land ook maar dan alleen binnenshuis. Althans, dat was de aanpak in district Dordrecht, toen mijn vrouw en ik ons aanmeldden voor de aanvraag beginsel toestemming adoptie. Die werd op voorhand afgewezen, enkel en alleen omdat ik op dat moment in de kerkraad van de NGK Sliedrecht zat. De redenatie van de man was ingegeven vanuit een onverwerkt trauma, met onprofessioneel handel tot gevolg zonder dat dit door het Ministerie zelf vooraf gescreend was bij de onderzoeker. Het had de volgende projectie tot gevolg: "U zit daarin, Gereformeerden vertrouw ik niet, dan bent u pedofiel en kunt u dus niet adopteren".
De satan is nooit sportief geweest en zal dat ook niet worden. Wie negatief over God denkt, mist daarbij de inwerking van de Heilige Geest in eigen leven en zal in duisternis blijven leven tot men zich openstelt voor Gods almacht. De Noorse kinderbescherming werkt klaarblijkelijk met vergelijkbare gaten in de selectie procedure voor de eigen medewerkers, waardoor de meldingsplicht op voorhand discriminatie tot gevolg zal hebben. Het niet handhaven van mensenrechten is in NL ook doodnormaal, het faalt dan op gebrek aan prioriteit.