#Tb Beter dan Ivoor of goud
Enquête: 064-Ik vind het goed dat vrouwen in kerken voorgaan! Ja Nee

Binnen/buitenland

EO-tv komt met ‘Arm in Nederland’

 ‘Arm in Nederland? Eigen Schuld!’, heet het tv-programma dat de EO van 18 tot en met 22 januari brengt op NPO2. Centrale vraag die erin aan de orde komt: Heb je het aan jezelf te wijten als je in het welvarende Nederland in armoede leeft?

Dennis van der Geest stuurt vijf mensen met een zeer uitgesproken mening over armoede op ontdekkingsreis om te bepalen hoe armoede in Nederland eruit ziet. Met de vraag of arm zijn in Nederland niet het gevolg is van een gemakzuchtige en / of foute keuze. Bestaat armoede eigenlijk wel echt in ons land? Deelnemer Erik: "Ik zie hier veel mensen die het minder goed hebben, maar dat is geen armoede. Ik zie hier geen mensen rondlopen met ingevallen gezichten."

Hoewel ons land een van de meest welvarende landen ter wereld is, leeft inmiddels een op de tien mensen op of onder de armoedegrens. In 'Arm in Nederland? Eigen schuld!' brengt Dennis van der Geest de vijf deelnemers steeds dieper de armoede in. Om via hen te laten zien hoe een dag eruit ziet als men met het minimale moet rondkomen. Ben je arm als je voor €20 per week alle boodschappen voor vijf personen moet doen? Kun je hardop zeggen dat je, net als tienduizenden andere Nederlanders, klant bent bij de Voedselbank, of blijft dat taboe?

De vijf ervaren hoe het is om in armoede te geraken. Ze zien hun onderkomen steeds schameler worden en vechten om de regie over hun leven te houden, tot ze uiteindelijk ook het dak boven hun hoofd moeten inleveren.

Reageren


Mirjam

20-01-2016 10:53
http://delangemars.nl/2016/01/20/armoede-programma-vergeet-oorzaken-in-beeld-te-brengen/

Reiné Gadellaa

16-01-2016 01:44
Ik snap van de voorliggende reacties helemaal niets. Allemaal veronderstellingen, oordelen en vooroordelen terwijl er van het programma nog niets te zien is geweest...
"Oordeelt niet, opdat gij niet geoordeeld worde" staat geschreven.
Als we elkaar voortdurend met wantrouwen tegemoet blijven treden, hoe wordt de wereld dan beter?

Jan

16-01-2016 01:25
Juist het zo geheten christendom zijn de grootste oplichters kijk maar wat er boven water is gekomen over de kerken. En nu zullen zonder bij bedoelingen de mede mens helpen.
Wie dat gelooft moet nog een kind zijn, ga even terug naar 1938 waar waren de kerken. Tot in de jaren 50 hadden maar een doel zelf er beter van worden. Toen de kerkgangers dit door kregen liepen de kerken leeg en lopen nu nog leeg. Dus een goede propaganda om de kerken weer te vullen.

Moi

08-01-2016 10:05
Is de EO soms door de PVV/VVD gekaapt? Wel is het zo dat de samenleving zelf ook voor de zwakkeren moet zorgen d.m.v. allerlei particuliere initiateven als bijv. de voedsel- en de kledingbank, weggeefwinkels, diaconie, enz. Christenen en kerken kunnen daarin een ele belangrijke rol spelen.

mc verdoes

08-01-2016 10:06
Er zijn zo vaak onderwerpen en gesprekken over ,armoede,geweest maar hierdoor wordt er niemand om geholpen.doe wat de bijbel zegt.in de eerste gemeente had iedereen hun bezit gemeenschappelijk en men was gastvrij.de armen kwamen niets te kort en de rijken hadden niets teveel.tegen de tijd dat jezus weder komt,keert dit voorziening vooral de armen terug in de gemeente.

Bert de Koning

07-01-2016 02:26
Dit is de evangelische omroep onwaardig. Ga toch goede tv maken. Zelfs SBS zou dit programma niet durven maken.