#TB 15 euro gift voor Uitdaging
Enquête: 059-Is Israël Gods uitverkoren volk? Ja Nee

Binnen/buitenland

EO Live: veelkleurig avondmagazine op NPO Radio 5

Vandaag start op NPO Radio 5 het nieuwe programma EO Live. Het gevarieerde magazine over leven, geloof, cultuur en maatschappij wordt gepresenteerd door Andries Knevel. Met wekelijks interessante gesprekken met tafelgasten, columnisten, een terugblik op het christelijke nieuws uit de afgelopen week en livemuziek. Ook publiek is welkom in de studio aan de ’s-Gravelandseweg in Hilversum.

Dummies
Een vast onderdeel is ‘geloven voor dummies’ met schrijver en theoloog Reinier Sonneveld. In deze radioserie legt Reinier aan niet-gelovigen uit wat geloven eigenlijk is. En in samenwerking met Stichting Present, IZB en EO Metterdaad wordt in het programma aandacht besteed aan mensen die werk maken van hun idealen. Zij vertellen over hun ervaring als vrijwilliger, geloofswerker of hulpverlener in binnen- of buitenland.

Muziek en sidekicks
“In christelijk Nederland gebeuren zó ontzettend veel mooie dingen en die willen we een podium geven. Dat geldt ook voor de christelijke muziek die veelvuldig aan bod komt in het programma”, zegt Andries Knevel die zelf groot liefhebber is van met name oudere spirituals. “Ik hoop vooral dat luisteraars ons programma als inspirerend en motiverend gaan ervaren. We zoeken naar een mooie mix van verdieping en ontspanning.” En dat doet Knevel niet alleen, want elke week schuift er een ander bekend EO-gezicht aan als sidekick. In de eerste uitzending op 9 januari is dat presentator Jeroen Snel. De livemuziek wordt dan verzorgd door zangeres Elise Mannah.


Reageren