#TB 15 euro gift voor Uitdaging
Enquête: 095-Ik bid regelmatig voor vervolgde christenen! Ja Nee

Binnen/buitenland

40 dagen opstaan met Tear

De nieuwe veertigdagenkalender van Tear heet 40 Dagen Opstaan. Met nieuwe thema’s en materialen voor zelfstudie, kerk of bijbelkring. Dit jaar is er naast een gezinsschriftje ook extra kinderclub- en tienermateriaal. De kalender biedt voor elke dag in de Vastentijd een inspirerende overdenking om zo toe te leven naar Pasen.

Acht schrijvers nemen de lezer een week lang mee door de Bijbel in diverse verhalen. Naast kerkpioniers als Jurjen ten Brinke, Bettelies Westerbeek en Rikko Voorberg schreven ook Nellie van Voornveld, Gerbram Heek en Janneke Burger mee. Nieuw zijn de internationale bijdragen van Juan Castillo uit Bolivia en bisschop Zac Niringiye uit Oeganda.

De veertigdagentijd start in 2016 op Aswoensdag 10 februari en duurt tot Stille Zaterdag 26 maart. Maar de kalender loopt dit jaar voor het eerst door tot een week na Pasen. De acht weekthema’s zijn: het Koninkrijk van God, Schaduw, Laatste avondmaal, Rondom Getsemane, Het verraad, De hoofdpersonen naast Jezus, Kruiswoorden en Nieuw begin.

Voor iedere dag in de vastentijd is er een inspirerende overdenking en tips over een eerlijke levensstijl. Bij elke kalender zit ook een gratis schriftje met materiaal voor jonge kinderen, om thema’s als Pasen en de vastentijd voor hen begrijpelijk te maken. Tear en de redactie van Jente, een magazine over geloof & gezin, ontwikkelden samen dit kinderschriftje. De kalender is te bestellen via www.40dagenopstaan.nl

Reageren


wilma Buijk

05-03-2017 01:14
Oplossing woordzoeker Tearkalender;
Gerechtigheid