#TB 15 euro gift voor Uitdaging
Enquête: 095-Ik bid regelmatig voor vervolgde christenen! Ja Nee

Binnen/buitenland

Burgemeester luidt kerkklokken voor actie

Burgemeester Mirjam van ‘t Veld van Amstelveen luidt zaterdag 16 januari om 12.00 uur de klokken van de Kruiskerk (PKN) in haar gemeente. Zo luidt zij letterlijk de jaarlijkse actie ‘Kerkbalans’ in, gericht op extra inkomsten van kerken. Men haalt dan een financiële bijdrage op bij leden. Dankzij Kerkbalans kunnen kerkgemeenschappen functioneren en hun maatschappelijke functie blijven vervullen, zeggen de organisatoren.

De actie Kerkbalans, waarmee verschillende kerkgenootschappen dus een bijdrage vragen aan hun leden, wordt dit jaar letterlijk ingeluid. Op zaterdag 16 januari worden in dertien steden om 12.00 uur in alle provincies de klokken geluid. Bekende Nederlanders en / of plaatsgenoten trekken in de deelnemende stad aan het klokkentouw, om het maatschappelijke belang van kerken te onderstrepen en op te roepen daaraan bij te dragen. De actie Kerkbalans wordt gehouden van 17 tot 31 januari 2016.

Burgemeester Van ‘t Veld: “Ik luid de klok voor Kerkbalans omdat de Protestantse Kerk Amstelveen zich met vele vrijwilligers voor het wel en wee van de buurt inzet. Zo wordt er bijvoorbeeld bijna wekelijks een maaltijd georganiseerd,  mantelzorg verleend en omgezien naar mensen in nood.”

‘Eigen betekenis’
Met infographics van de twee grootste deelnemende kerkgenootschappen (de Rooms-Katholieke Kerk en Protestantse Kerk in Nederland) maakt het campagne-team van Kerkbalans inzichtelijk wat de kerk doet en betekent voor Nederland.
Anna Kruse, woordvoerder van het landelijke campagne-team: “Voor iedereen heeft de kerk een eigen betekenis. Het is een plek om je geloof te vieren en te beleven, maar ook een plek waar mensen zorgen voor een ander. Door bijvoorbeeld initiatieven voor ouderen en jongeren zijn kerken van onschatbare waarde. Zonder steun redden de kerken het niet. Met het luiden van de kerkklokken vragen we kerkleden dus ook: geef voor de kerk in uw wijk, dorp of stad.”


Reageren