#TB 15 euro gift voor Uitdaging
Enquête: 059-Is Israël Gods uitverkoren volk? Ja Nee

Binnen/buitenland

'Normen Tora wortels van antisemitisme'

Normen en waarden van de Tora en de wortels van antisemitisme. Daarover gaat de cursus van de Bijbelschool Lamdeni, onderdeel van de Messias belijdende gemeente Beth Yeshua te Amsterdam (Veluwelaan 20). Docent is de Messias belijdende jood Joseph Shulam. De lessen worden gegeven van maandag 18 tot en met woensdag 20 januari, elke middag van 12.00 tot 18.00 uur. De kosten bedragen €150 (of €50 per dag).

Tora is een hot item geweest tijdens het hele bestaan van Israël en dat is nog steeds zo, zeggen de organisatoren. ‘Door alle tijden heen maakten en maken geestelijke en politieke leiders er een punt van de waarde van de Tora, die zij de Wet noemen, te verlagen en te ontkrachten. Hun begeleidende uitspraken en handelingen daarbij zijn zuiver antisemitisch.’

De lessen worden in het Engels gegeven en gelijktijdig vertaald naar het Nederlands. Joseph Shulam komt uit een Sefardisch Joodse familie, woont in Jeruzalem en is oprichter van de Bijbelschool Netivyah. Ook stichtte en leidt hij is hij de Messiasbelijdende Gemeente 'Roeh Israël' te Jeruzalem. Die gemeente verdeelt ook voedsel onder, en biedt humanitaire hulp aan, behoeftige inwoners van Jeruzalem.

Volgens de gemeente Beth Yeshua speelt Joseph Shulam een belangrijke rol in het bouwen van bruggen tussen Israël en de volken, Joden en Christenen, Messiasbelijdende Joden en de rest van het volk. Hij geeft veel lezingen en Bijbelstudies over de hele wereld.


Reageren