#Tb 15 euro gift
Enquête: 102-Mogen christenen organen afstaan? Ja Nee

Buitenland

Fel protest tegen adoptie pinksterkinderen

Duizenden Roemeense pinksterchristenen hebben vrijdag vreedzaam geprotesteerd bij Noorse ambassades in vijf steden, waaronder Washington. Zij riepen de Noorse regering op de vijf kinderen vrij te laten die bij hun ouders zijn weggehaald en in drie verschillende pleeggezinnen zijn ondergebracht. Een leraar had verklaard dat het geloof van de ouders tot mishandeling van de kinderen leidde.

De drie zonen en twee dochters van Ruth en Marius Bodnariu werden daarop door de Noorse kinderbescherming (Barnevernet) op 16 november weggehaald, nadat een van de dochters tegen de leraar had gezegd dat het geloof in het gezin impliceert dat ‘God zonden bestraft’.
Zonder vorm van proces zijn de kinderen prompt buitenshuis geplaatst. De ouders kregen maar uiterst beperkt bezoekrecht. En volgens de familie startte de instelling ook een adoptieprocedure, omdat zij lichamelijk zouden zijn misbruikt.

Volgens demonstrerende gelovigen die het gezin goed kennen is daarvan geen sprake. Het gaat om een heel gewoon christelijk gezin, zeggen ze. Strijden tegen de pinkstergemeente en dat gezin is volgens hen een gevecht tegen God.
Ook in Ierland, Denemarken, Spanje en Engeland is bij de Noorse ambassades gedemonstreerd. In Washington werd een petitie met meer dan 7.000 handtekeningen overhandigd. Via een internet petitie zijn 50.000 handtekeningen geregistreerd.


Reageren