#T - Grootsgedrukt
Enquête: 009-Israël moet een Palestijnse Staat toestaan. Ja Nee

Binnen/buitenland

Israël-Bijbel-Landdag nu in Ede

‘Licht in een donkere eindtijd’ is het thema van de jaarlijkse Israël-Bijbel-Landdag 2015, die op 14 mei (Hemelvaartsdag) wordt gehouden. Voor het eerst sinds jaren gebeurt dat niet in het cultureel centrum van Harderwijk, maar in De Schuilplaats te Ede (Otterloseweg 18a).

Speciale gasten zijn Albert en Esther Knoester uit Israël en het Urker ensemble. Het programma van de dag, dat om 10.00 uur begint, omvat onder meer informatie over de wereldwijde Bijbelverspreiding onder het Joodse volk, waarmee de organisatie Israël en de Bijbel zich bezighoudt, getuigenissen en informatie over nieuwe Bijbeluitgaven. Er zijn speciale kinder- en jeugdsamenkomsten en er is een crèche voor de allerkleinsten.

Volgens directeur Ton Stier van de organisatie groeien antisemitisme en terreurdreiging, met een onstuitbare opmars van IS, explosief. “De wereld is volledig op drift”, zegt hij. Ook daaraan wordt aandacht besteed op de toogdag.

Het einde van de gebroken wereld en wederkomst van Christus is in zicht, voegt hij er aan toe, zich baserend op de profetieën in de Bijbel. Albert en Esther Knoester waren ooit actief in de Bijbelverspreiding van de organisatie in Israël, waar zij zich nu al een aantal jaren inzetten voor gemeente opbouwwerk in de zuidelijke stad Dimona.


Reageren