#Tb 15 euro gift
Enquête: 003-Ik geloof dat het scheppingsverhaal letterlijk waar is. Ja Nee

Zending

Iran: grote honger naar Evangelie

Zendelingen van de organisatie Elam Ministries zeggen meer dan 18,000 Perzische Nieuwe Testamenten aan de vooravond van Pasen te hebben kunnen verspreiden, ondanks vervolging van christenen in dat land. Evangelisten noemden de operatie, die twee weken duurde, ‘Norouz’, het Perzische woord voor Nieuwjaar.

In één stad werden volgens EM meer dan zesduizend testamenten verspreid, vertelde zij aan christelijke nieuwsdienst BosNewsLife, partner van Uitdaging. "Zij zijn zo populair dat de evangelisten gevaar lopen door de grote belangstelling.”

Een man in een winkelcentrum vertelde blij te zijn een Nieuw Testament te hebben ontvangen. Een uur later zag hij het team en meldde al tweehonderd pagina’s te hebben gelezen.

Volgens Elam bestaat er in het land grote honger naar het woord van God. “Evangelisatie vindt ook plaats in autobussen, op straat en bij culturele evenementen. De verspreidingsteams vinden dat mensen echt open staat voor het lezen van het Evangelie van Jezus.”

Sinds de islamitische revolutie in 1979 raken de mensen steeds meer teleurgesteld in de Islam, zeggen zendelingen. "De politieke, economische en geestelijke situatie in Iran resulteerde in een diepe geestelijke honger naar de waarheid. Iran mag dan een gesloten land zijn, de harten staan open”, zegt Elam. Volgens de organisatie wordt het aantal gelovigen nu geraamd op 100.000, terwijl het in 1979 maar 500 mensen hun hart aan Christus hadden gegeven.
Volgens kerkleiders kunnen in de komende jaren miljoenen Iraniërs voor de Heer worden gewonnen.


Reageren