#Tb 15 euro gift
Enquête: 031-Is ontucht de enige Bijbelse grond voor een echtscheiding? Ja Nee

Buitenland

Falwell aanhanger van Trump

Jerry Falwell jr., die de Liberty Universiteit in de VS (grootste christelijke universiteit ter wereld) leidt, is een bewonderaar van presidentskandidaat Trump. Volgens hem houdt vastgoed miljardair Trump er dezelfde opvattingen op na als zijn vader, Falwell sr., die de universiteit stichtte en bekend werd als voorman van de moral majority beweging.

Jerry Falwell jr. noemt Trump een der grootste visionairs van deze tijd, die het onderwijs van de Here Jezus volgt. Maar Robert Moore van de Ethische en Religieuze Commissie van de universiteit, ook bekend als de publieke tak van de Southern Baptist Convention, deelt die mening allerminst. Hij noemt de uitlatingen van Falwell absoluut ongeloofwaardig, liet hij in tweets weten. Volgens hem is handel geen vorm van vrijheid maar van slavernij. Falwell zegt dat Trump veel goeds heeft gedaan met zijn geld, niet alleen door goede doelen te steunen, maar ook door voor een massa mensen werkgelegenheid te scheppen. Hij is met Trump bevriend, sinds die de campus bezocht in 2012.

Overigens zegt Falwell dat zijn persoonlijke bewondering voor de schatrijke presidentskandidaat niets zegt over de electorale houding van de universiteit.


Reageren