#Tb Beter dan Ivoor of goud
Enquête: 029-Ik ben gelukkig in mijn huwelijk! Ja Nee

Binnen/buitenland

Eenmalig wandelen met een pastor

Veel mensen worstelen met kleine thema's in hun leven. Niet genoeg om voor in therapie te gaan en te groot om geen aandacht aan te geven. In de eigen omgeving is niet altijd iemand beschikbaar die luistert of meedenkt. Via de nieuwe website wandelpastor.nl kan iemand eenmalig met een pastor afspreken wandelend de gedachten te ordenen.

Aanbod pastors
Pastors van diverse professionele en kerkelijke achtergronden presenteren zich op de website. Zij hebben ervaring met het present zijn voor een ander en vinden het een uitdaging om dat ook voor een onbekende persoon te doen. Wandelen is daarvoor de ideale vorm. Wandelpastor Ite Pijp schrijft: "Samen wandelen is een prettige manier om gedachten te ordenen en met elkaar uit te wisselen. Je hoeft elkaar niet per se aan te kijken en stiltes die vallen voelen natuurlijk."

Wandelaar bepaalt
Een zelfgekozen pastor organiseert samen met een wandelaar éénmalig een wandeling van een ochtend of middag. De wandelaar verbindt zich dus slechts voor één dagdeel, daarna is het klaar. Volgens initiatiefnemer Pauline Buit ligt daarin ook de kracht: "Dat de pastor en de wandelaar elkaar niet kennen geeft ruimte voor de wandelaar. Het is een kleine stap om één keer met een onbekende te gaan wandelen. Als dat genoeg is, is het genoeg. Maar het kan ook een aanzet voor iemand zijn om daarna over een hogere drempel te stappen, of juist niet. De keuze ligt bij de wandelaar." De service is niet gratis, maar voor iedereen betaalbaar: de wandelaar betaalt naar draagkracht.

Groei
De website is nieuw. Er staat al een aantal pastors op, maar er zijn nog meer pastors nodig voor een landelijke dekking. De beschikbare wandelpastors zien er naar uit om met iemand op pad te gaan. In de meeste gevallen zal dat een onbekende voor hen zijn, bijvoorbeeld iemand die wil wandelen in de omgeving waarin hij is opgegroeid. Dat kan voor de wandelaar best spannend zijn, maar ook tot onverwachte nieuwe inzichten leiden.


Reageren