#Tb 15 euro gift
Enquête: 074-Ik vind christelijk onderwijs belangrijk! Ja Nee

Christenvervolging

Echtpaar vervolgd wegens doop

Een christen echtpaar in een dorp in noordelijk Bangladesh is aangevallen door een woedende menigte omdat het zich had laten dopen. Een voorganger die hen had gedoopt werd geslagen en verloor zijn baan. De politie in Gobindagonj deed wel iets tegen het geweld en waarschuwde de lokale bevolking dat het moest stoppen. Volgens de organisatie Barnabas Fund is dat in haar ogen moedige optreden van de politie in het gebied en in islamitische landen in het algemeen vrij uniek.

De politie heeft benadrukt dat ingezetenen het recht hebben op een eigen geloof. Het echtpaar werd aangevallen toen het na de doopdienst naar huis ging zeggen onderzoekers. Een imam sloeg de vrouw van de man, Samuel genaamd, in het gezicht ten overstaan van hun kinderen. De menigte vernielde ook het hek van hun woning en liet weten dat zij uit het dorp zouden worden verjaagd, wegens het afzweren van de Islam.
De plaatselijke geestelijke leider die hen doopte, Paul genaamd, diende een klacht in bij de politie, wat tot ergernis van de dorpsbewoners leidde.

De organisatie vaagt om gebed voor Paul, zijn gezin en degenen die zijn gedoopt, omdat zij worden verdrukt voor het volgen van de Here Jezus.


Reageren