#Tb 15 euro gift
Enquête: 074-Ik vind christelijk onderwijs belangrijk! Ja Nee

Buitenland

Christelijke vluchtelingen willen eigen ruimte

Syrische christenen hebben de stad Stuttgart (Duitsland), gevraagd om christelijke vluchtelingen gescheiden van moslims onder te brengen.

Zij rechtvaardigen dit verzoek met het feit dat mobbing plaatsvindt in de opvangcentra. In de lokale pers vertelden zij dat islamitische kamergenoten hen verbieden varkensvlees te eten of te bewaren in de koelkast. Ook wordt christenen verboden met islamieten aan een tafel te zitten. Daarnaast gebeurt het steeds weer dat christenen verbaal of ook fysiek worden aangevallen. “Vluchtelingen spreken er met elkaar over dat het christelijke Duitsland islam-vriendelijk is en dat daarom christenen gepest mogen worden, zonder dat de daders gestraft worden", aldus de "Stuttgarter Nachrichten".

Het stadsbestuur heeft het verzoek inmiddels afgewezen. Volgens het hoofd van de sociale dienst, Stefan Spatz, was er geen sprake van een algemeen probleem en ontstond stress tussen de twee groepen slechts in een paar kampen. Een aparte accommodatie is volgens hem echter "in principe de verkeerde weg. De accommodaties zijn iets als de Verenigde Naties in miniatuur: de mensen moeten hier leren met elkaar om te gaan. Maatschappelijk werkers zetten zich ervoor in dat mensen dat leren.”


Reageren