#Tb 15 euro gift
Enquête: 090-Gelooft u dat de Gemeente opgenomen wordt? Ja Nee

Christenvervolging

Christelijke asielkrijgers nu in Praag

Tien van de 153 Iraakse christenen aan wie asiel werd aangeboden door Tsjechië zijn volgens de regering nu aangekomen in hoofdstad Praag. Zij landden zondag op de luchthaven bij de stad. Dat meldt christelijk nieuwsagentschap BosNewsLife, partner van Uitdaging.

De Tsjechische regering zegt het asielverzoek van de 153 te hebben ingewilligd, omdat zij werden bedreigd door agressieve islamieten vaan IS. De eerste groep is naar een hotel gebracht, waar die enkele maanden zal verblijven.
De asielzoekers komen uit de buurt van Mosul in Irak. In december vorig jaar bood buurland Slovenië 149 christenen asiel aan, die in dezelfde problematische regio woonden.

Zij werden getransporteerd op kosten van een aan de Amerikaanse radio- en tv-persoonlijkheid Glenn Beck gelieerd fonds. Hij sprak over de operatie tot redding van christenen, die volgens hem tot de doelgroep van IS behoorden. Hij zei twaalf miljoen dollar te hebben ingezameld voor de emigratie.

De aankomst van de christenen in beide landen valt samen men toenemende spanningen tussen de EU en diverse Oost-Europese staten over de verdeling van 160.000 vluchtelingen over alle aangesloten landen. Slowakije en Hongarije beide voornamelijk katholiek, hebben zich tegen dat plan gekeerd.

De Hongaarse rooms katholieke kerk heeft evenwel aangeboden duizend christen vluchtelingen uit Syrië op te nemen.

Reageren


Otto

20-04-2016 06:09
Deze voldoen aan de opdracht van Galaten 6 vers 10, dat had christelijk Nederland ook moeten doen, dan had het mijn steun gekregen, onze broeders, en zusters naar alle ellende die zij meegemaakt hebben hier heen te halen, al waren het er duizend!! maar ja wij geven liever de voorkeur aan moslims, die juist de christenen in Syrie veel aangedaan hebben. In 2012 werden de meeste christenen in Syrie vermoord, en al die vluchtelingen van een moslim achtergrond hebben dit geweten, en juist deze halen wij hier binnen. Wij hadden met voorrang de christenen moeten halen, maar naar alle ellende worden zij ook in asielzoekerscentra bedreigd, en die moslimfiguren krijgen hier een heel hartelijk welkom van onze kerken, wat zijn deze blind!!!

d v tussenbroek

27-01-2016 09:47
Geweldig, maar hierover horen we niets in het nieuws.