#T Kerstgift Uitdaging
Enquête: 007- Hebzucht is een van de grootste zonden van onze tijd. Ja Nee

Binnen/buitenland

Colleges van Tear over Koninkrijk bouwen

‘De wereld omarmen - vanuit een ecclesiologische visie naar methodieken voor de praktijk’ is het thema van een conferentie op maandag 1 en dinsdag 2 februari. Die wordt georganiseerd door Tear. Bischop Zac Niringiye (foto) en Fe Foronda geven twee dagen college over de kerk en de missie van de kerk in deze wereld. Een stevige theologische basis en een inspirerende visie, die direct toepasbare is, zegt Tear.

Bishop Zac werkte jarenlang voor de Church of Uganda. Tot hij besloot vervroegd met pensioen te gaan. Hij is nu een bekend politiek activist, die strijdt voor gerechtigheid, vrede en een eerlijke overheid. Hij vindt dat de kerk wereldwijd het koninkrijk van God moet bouwen. Een Koninkrijk van recht, vrede en vreugde. Zac is auteur van het boekje ‘The church’, waarin hij beschrijft wat hij ziet als de missie voor de kerk in deze tijd. Belangrijk is dat die kerk daartoe moed toont en durft op te staan tegen onrechtvaardige structuren.

Fe Foronda is directeur van de organisatie PCMN op de Filipijnen. In november 2013 trok de verwoestende tyfoon Haiyan over dat land. Uiteindelijk waren er meer dan 5000 slachtoffers en meer dan 650.000 mensen raakten ontheemd. PCMN is een in 1998 door de Philippine Council of Evangelical Churches opgerichte organisatie. Via een groot netwerk van kerken werkt zij onder de vele armen en richt zij zich speciaal op kinderen. Tijdens de grote ramp in november 2013 wist PCMN een groot aantal kerken te mobiliseren. Via kerken werd eerst hulp geboden en een start gemaakt met de wederopbouw.

Het programma begint op 1 februari om 15.00 uur en op 2 februari om 9.30 uur. Het bestaat uit de volgende onderdelen: Introductie en achtergrond college, college I: Bishop Zac - Levensverhaal & Theologisch-ecclesiologische grondlijnen (+ vragenronde), college II: Fe Foronda – Kracht van de Filipijnse kerk (+ vragenronde), maaltijd, college III: Bishop Zac – Praktische toepassing (+ vragenronde), afrondend college – Bishop Zac (+ interactieve verwerking + afsluiting). info@tear.nl


Reageren