#Tb 15 euro gift
Enquête: 102-Mogen christenen organen afstaan? Ja Nee

Mensen

Echtscheiding voor Saeed Abedini?

Hoewel zij geen echtscheiding heeft aangevraagd, wil de vrouw van de dezer dagen in Iran vrij gelaten pastor Saeed Abedini, Naghmeh, nog niet dat hij thuis komt wonen. Zij wil gedurende een bepaalde tijd een soort scheiding van tafel en bed en er zeker van zijn dat de twee kinderen in Idoha blijven.

Volgens haar heeft Abedini, die jarenlang in een Iraanse cel zat wegens zijn geloof, gedreigd het huwelijk te beëindigen als zij niet terugkwam op eerdere uitlatingen van haar over zijn verslaving aan pornografie en seksueel, lichamelijk en psychisch misbruik van zijn echtgenote. Om die reden stopte zij ook enige tijd met haar publieke actie om hem vrij te krijgen.

Hij heeft overigens wel een ontmoeting met zijn gezin gehad. Dus ook met de kinderen Rebekka (9) en Jacob (7). Volgens juristen eindigt de door haar gevraagde regeling dikwijls in een scheiding, maar Naghmeh zegt daar niet op uit te zijn. Maar zij wil wel genezing van de relatie. “Ik wil er zeker van zijn dat de kinderen in Idaho blijven tot de situatie is opgelost”, zegt ze. “Ik hou van mijn man, maar er zijn momenten dat liefde een einde moet maken aan iets dat voortwoekert als kanker.”

Ze zegt te hebben gehoopt dat de vreselijke toestanden die hij heeft meegemaakt haar echtgenoot tot de geestelijke verandering die nu nodig is voor beiden zou brengen. “Maar ik kan niet langer in een leugen leven.”


Reageren