#Tb 15 euro gift
Enquête: 050-Zijn wij toe aan een verzoening van rooms-katholiek tot evangelisch? Ja Nee

Mensen

Graham wil vriend van Abedini en vrouw zijn

Franklin Graham, leider van de Billy Graham Evangelistic Association en zoon van de bekende evangelist, zegt zowel de uit een Iraanse gevangenis bevrijde pastor Saeed Abedini als diens vrouw Naghmed te willen helpen, In een centrum van de organisatie werd de predikant opgevangen na zijn terugkeer in Amerika.

Er zijn problemen in het huwelijk. Graham zegt te hopen dat er genezing mogelijk is. Volgens hem is God de enige die, uiten de echtelieden, precies weet wat er aan de hand is. Hij zei niet te willen oordelen daarover, maar drong aan op gebed voor het echtpaar.
“We verheugen ons in de vrijlating van Saeed en dragen hem en zijn vrouw Naghmed aan de Heer op en hopen op herstel van huwelijk”, aldus Graham. Hij citeerde een oud gezegde dat er altijd twee kanten aan een medaille zitten. En herhaalde een vriend van beide echtelieden te willen zijn.

Naghmed, die langdurig actie heeft gevoerd voor de vrijlating van haar in Iran geboren man, onderbrak die campagne later enige tijd en zei dat hij verslaafd was aan pornografie en haar in het huwelijk heeft misbruikt. Desalniettemin houdt zij naar haar zeggen van hem, maar er moet een oplossing voor zijn problemen komen, vindt ze. Inmiddels heeft zij een soort scheiding van tafel en bed aangevraagd om de kinderen in Idaho te houden. Volgens sommige juristen kan die regeling een voorportaal van een echtscheiding zijn.


Reageren