#Tb 15 euro gift
Enquête: 074-Ik vind christelijk onderwijs belangrijk! Ja Nee

Christenvervolging

Weer christenen gedood door Boko Haram

Veel christenen behoorden tot de 86 mensen in noordoost Nigeria die dit weekend door fanatieke moslims van de terreurbeweging Boko Haram zijn gedood. Tot de slachtoffers behoorden ook kinderen, die schreeuwden van pijn toen zij levend werden verbrand in hun hutten. Er was een aanval op het dorp Dalori en twee daarbij liggende kampen met tienduizenden vluchtelingen. Eerder hadden al zelfmoordaanslagen plaats gevonden op twee voornamelijk christelijke gemeenschappen, waarbij minstens 26 mensen omkwamen en tientallen anderen werden gewond.

Vrijdag gooiden strijders van Boko Haram met explosieven op een markt in Gombi, in de deelstaat Adamawa, waarbij acht mensen omkwamen. Hetzelfde gebeurde in Chibok, waar 17 burgers en een militair werden gedood. Dertig anderen raakten daarbij gewond. Intussen zijn nog steeds meer dan 200 van de 300 meisjes van een christelijke middelbare school spoorloos. Ook werden twee Nigeriaanse pastors ontvoerd.

Boko Haram wil in het noordoosten een volledig islamitische staat vestigen. Christenen moeten vluchten of zich tot de Islam bekeren.

Reageren


Theo Bert

08-02-2016 03:53
Boko haram( boko -westers onderwijs, haram- onrein- ) deze op de Koran geinspireerde organisatie die vele christenen vermoorde of dwong tot de islam. Leek in 2009 BokoHaram verslagen door grof militair geweld. Maar de brute moordpartijen bewijzen dat deze vorm van de islam, de opdracht tot Jihad voort leeft.