#TB 15 euro gift voor Uitdaging
Enquête: 095-Ik bid regelmatig voor vervolgde christenen! Ja Nee

Binnen/buitenland

Opname cd 40 tijdens Zangfestijn

Van 11 tot en met 13 maart organiseert Stichting Opwekking het jaarlijkse Zangfestijn op het conferentiecentrum De Kroeze Danne in Ambt Delden. Tijdens dit opnameweekend wordt de nieuwe Opwekking-cd opgenomen met een grote groep zangers en muzikanten. Dit jaar wordt een lustrum-cd: de 40e uitgave.

In het najaar van 2015 werden er voor de 40e keer nieuwe liederen uitgezocht die met Pinksteren worden gelanceerd. Ruben Flach, directeur van Stichting Opwekking: ‘In de begintijd van Opwekking werden de liederen echt pas tijdens de Pinksterconferentie opgenomen. Wiesje Hoekendijk stond aan de wieg van het Opwekkingslied, en leerde de conferentiebezoekers die liederen. Die werden dan op cassettebandjes uitgebracht. Unieke opnames, omdat je je als luisteraar weer in de tent op Vierhouten waant. Inmiddels is de opnametechniek natuurlijk voortgeschreden, en worden de liederen van tevoren, tijdens het Zangfestijn, opgenomen. Ze zijn dan vanaf Pinksteren als cd of download verkrijgbaar. Het uitgangspunt is echter onveranderd: liederen uitbrengen om onze God te aanbidden, en christenen op te bouwen.’

Programma Zangfestijn
Jaarlijks komen er tussen de 700 en 800 mensen naar het Zangfestijn toe om de nieuwe liederen te leren. De deelnemers vormen een gemêleerd gezelschap: van ervaren muzikant tot beginnend aanbiddingsleider, maar ook mensen die ‘gewoon’ van zingen houden. Het aanleren van de liederen en de opname van de cd staat onder leiding van ervaren aanbiddingsleiders. Naast het opnemen van de liederen is er ook ruimte voor onderwijs. Op zaterdagmiddag vinden er workshops en seminars plaats, zodat het weekend ook voor aanbiddingsteams en muziekgroepen volop inspiratie en teambuildingsmogelijkheden biedt. Dit jaar verlenen Kees Kraayenoord, Talitha Nawijn, Harold ten Cate en Reyer van Drongelen hieraan hun medewerking. Verder is er veel tijd voor onderlinge ontmoeting en ontspanning ingeruimd.

Gratis liederen
Deelnemers die het hele weekend meedoen, ontvangen vlak voor de Pinksterconferentie de nieuwe liederen gratis. Daggasten ontvangen korting op de nieuwe liederen.

Meer informatie met betrekking tot het Zangfestijn is beschikbaar op www.opwekking.nl /zangfestijn. Deelnemers kunnen zich daar tevens online aanmelden. Promotiemateriaal in de vorm van een poster, een flyer (zowel gedrukt als digitaal) en tekst voor in het kerk- of gemeenteblad kan worden aangevraagd via info@opwekking.nl of (088) 352 67 01.


Reageren