#Tb 15 euro gift
Enquête: 031-Is ontucht de enige Bijbelse grond voor een echtscheiding? Ja Nee

Buitenland

Ted Cruz: "Alle eer aan God"

Ted Cruz, een evangelisch christen, heeft voor de Republikeinen de eerste campagne van de Amerikaanse presidentsverkiezingen gewonnen. In de staat Iowa haalde hij na het tellen van 98 procent van de stemmen 27,7%. Hij verwees daarmee Donald Trump naar de tweede plaats.

De projectontwikkelaar en miljardair kreeg 24,3% van de stemmen. Daarna volgde de Senator Marco Rubio (23.1 procent), de neurochirurg en Adventist Ben Carson (9,3 procent) en Senator Rand Paul (4,5 procent).

"Alle eer aan God," zei Cruz na het bekend worden van de uitslag. Hij behoort tot de zuidelijke Baptisten, een protestantse kerk met meer dan 16 miljoen leden. De zoon van een dominee van de Pinkstergemeente, die vanuit Cuba emigreerde, heeft zich tijdens zijn verkiezingscampagne vooral gericht op evangelische kiezers. Hij verkondigde onder andere dat tijdens de presidentsverkiezingen aanstaande november besloten wordt over het voortbestaan of de afschaffing van de rechten van de vrijheid van godsdienst. Die rechten hebben nog nooit zo onder druk gestaan als nu zei hij met het oog op de groeiende weerstand in het land. Daarbij doelde hij onder andere op het homohuwelijk. Het Hooggerechtshof heeft afgelopen juni het homohuwelijk in alle staten toegestaan. Cruz noemt dat een beslissing tegen de grondwet.

Het verzet tegen homohuwelijken is in de conservatieve staten van het midden westen en het zuiden van de Verenigde Staten heel groot. In meer dan de helft van de Staten van de VS mogen zakenlieden, met beroep op hun religieuze overtuiging, weigeren homoseksuele klanten te bedienen.

Reageren


Ruud

07-02-2016 12:38
Ted Cruz beweerde ten onrechte dat Ben Carson de race zou hebben opgegeven en riep Ben Carson-fans op dus op hem te stemmen. Ben Carson doet op moment van schrijven dezes nog steeds mee. Dat is dus leugen # 1.

Daarna beweerde Ted Cruz ten onrechte dat hij zich had gebaseerd op een bericht van CNN. Die wist van niets. Dat is dus leugen # 2.

Aan de vruchten kent men de boom.

Ik denk overigens dat niet alleen Ted Cruz zich eens zal moeten verantwoorden voor het schenden van het verbod in Exodus 20:7 en Deuteronomium 5:11.