#Tb 15 euro gift
Enquête: 003-Ik geloof dat het scheppingsverhaal letterlijk waar is. Ja Nee

Hulpverlening

EZA Verzekeringen zet noodfonds in tegen Zika

EZA Verzekeringen heeft besloten, uit het sinds kort bij die organisatie bestaande Noodfonds, de zendelingen die in door het Zikavirus getroffen zijn tegemoet te komen. Althans als zij aangesloten zijn bij EZA Verzekeringen. Het Zikavirus breidt zich steeds meer uit en wordt ook in steeds meer landen gediagnosticeerd, zegt de organisatie.

Als dat noodzakelijk is, kunnen zendelingen op kosten van het Noodfonds een geïmpregneerd muskietennet-klamboe aanschaffen en / of een goede muggenbescherming voor overdag zoals Deet.

Anti insect Deet 40% is een goed middel tegen de Aedes mug (Tijgermug) en geeft na het opbrengen zo’n 8 uur bescherming, andere huis tuin en keuken middelen zijn vaak niet afdoende voor deze soort mug. “Hiermee willen we helpen voorkomen dat onze zendelingen en/of hun ongeboren kinderen getroffen worden door dit virus”, zegt EZA Verzekeringen. We er meer over wil weten kan met die instelling contact opnemen.

Het EZA Verzekeringen Noodfonds wordt opgebouwd uit de winst van de organisatie. Het is de bedoeling dat het jaar na jaar groeit. Daardoor zullen steeds meer zendelingen ondersteuning kunnen genieten. Per geval wordt bekeken of het noodfonds kan worden ingeschakeld om zendelingen te ondersteunen.  


Reageren