#TB 15 euro gift voor Uitdaging
Enquête: 059-Is Israël Gods uitverkoren volk? Ja Nee

Binnen/buitenland

Studiedag over vrouwen in kerkleiding

Het netwerk Vrouwentheologen van MissieNederland - voormalige EA-EZA - houdt op de Internationale Vrouwendag (8 maart) een studiedag met onder andere Almatine Leene en Henk Bakker. Het netwerk voor vrouwelijke (hbo-) theologen timmert volgens directeur Jan Wessels van Missie Nederland goed aan de weg. De aangeslotenen ontmoeten elkaar onder meer op werklunches.

“Ik vind het onbegrijpelijk dat de helft van Gods beroepsbevolking op het tweede plan is geschoven”, zegt Wessels. “Juist in deze tijd moet het alle hens aan dek zijn en kun je mensen niet op een zijspoor zetten.”

Op de studiedag, waar overigens ook mannen welkom zijn, gaat men met elkaar in gesprek over een Bijbelse motivatie om als man en vrouw samen leiding te geven in de kerk. Almatine Leene is theoloog, auteur van het boek ‘Samen dansen in de kerk’ en deed onderzoek naar samen leiding geven in de kerk.
Dr. Henk Bakker - docent aan de Christelijke Hogeschool Ede (CHE), VU en Baptisten Seminarium - opent de dag met een toespraak, getiteld 'Het sekseverschil voorbij. Hoe de kerk van de toekomst dicht bij de Bijbel staat.’

Tijdens het middagprogramma presenteert een aantal onderzoekers in maximaal 10 minuten een onderzoek over dit thema. Daarna is er gelegenheid met hen in gesprek te gaan. Als afsluiting is er een forumdiscussie met onder andere Ruben Flach, directeur van Opwekking, en Almatine Leene.

De studiedag is bedoeld voor iedereen die nadenkt over de rol van mannen en vrouwen in de kerk, nieuwsgierig is naar nieuw onderzoeksmateriaal en naar de ervaringen van anderen (vrouwen én mannen) rond samenwerken. De kosten bedragen 25 euro inclusief koffie / thee en lunch.


Reageren