#Tb 15 euro gift
Enquête: 003-Ik geloof dat het scheppingsverhaal letterlijk waar is. Ja Nee

Buitenland

Predikant neemt gift van bordeel

In Keulen is een controverse ontstaan omdat de evangelische dominee Hans Mörtter een gift wil aannemen van het bordeel ‘Pascha’. Mörtter had het bordeel – dat tot een van de grootste in Europa behoort – bezocht naar aanleiding van het feit dat het bordeel in verband met het twintig jarig bestaan een avond organiseerde voor ‘goede doelen’. Daar bood men hem een gift aan van €8.500 voor het werk dat zijn gemeente in Keulen doet voor en met vluchtelingen.

Mörtter zei in een radio-interview dat er niets mis is met dat bordeel. “Voor mij zijn het hier gewone mensen die op hun manier leven. Ik heb geen recht moraliserend te zeggen: Het is niet in orde wat jullie hier doen.” Het ‘Pascha’ noemde hij “een grote familie.” “De mensen die hier werken zijn serieus en zetten zich in voor het sociale leven in de stad.”

De bordeelbezitter Hermann Müller, die zich Hermann Pascha noemt, stichtte twee jaar geleden een vereniging onder de naam: ‘Pascha voor mensen in nood’. Daarmee ondersteunt hij daklozen en vluchtelingen. Ter gelegenheid van het 20 jarig bestaan van zijn bordeel stelde hij €60.000 ter beschikking voor goede doelen in de regio.

De evangelische kerk in Duitsland is niet blij met het gebeuren. Zij liet meedelen dat de kerk geen geld aanlegt bij wapenproductie, prostitutie, of werk dat door kinderen gedaan wordt. “Dat bepaalt ook onze positie ten aanzien van het gebeuren in Keulen. Daarom is een gesprek met Hans Mörtter gewenst" deelde het kerkgenootschap mee.


Reageren