#Tb 15 euro gift
Enquête: 030-Mag een christen scheiden? Ja Nee

Buitenland

Wheaton-prof weg wegens moslim uitspraak

Nadat er tumult was ontstaan over een docent aan de bekende christelijke Wheaton College in Illinois (VS), vertrekt die daar. Dr. Larycia Hawkins, hoofddocent politieke wetenshappen, had gezegd dat moslims en christenen dezelfde God dienen. Zij kwam in december met een hoofddoek naar Wheaton College, uit solidariteit met de moslims, zei ze. Haar standpunt leverde een conflict op met de leiding van de universiteit, waaraan ooit Billy Graham studeerde.

Haar hing het einde van haar vaste baan boven het hoofd, die zij negen jaar lang heeft gehad. Daartegen kwam intern overigens wel enig verzet. In een gezamenlijke verklaring zeggen nu president Philip Graham Ryken en Hawkins dat zij in goede harmonie uit elkaar gaan. Er werd een gezamenlijke persconferentie gehouden in een methodistenkerk in Chicago.

Volgens Wheaton College zijn de opvattingen van Hawkins zowel in strijd met het christelijke geloof als met de overtuiging en grondslag van de universiteit. “Met een wederzijds verlangen naar Gods zegen, hebben we besloten om uit elkaar te gaan”, luidt de verklaring.

Ryken beschouwt Hawkins overigens wel als een zuster in Christus en zegt haar Gods zegen toe te wensen. Hij dankte haar voor haar inzet in de jaren die zij aan de universiteit was verbonden. Zowel de Republikeinse presidentskandidaat Trump als Franklin Graham, CEO van de Billy Graham Evangelistic Association hebben overigens gezegd dat er een rem op immigratie van moslims naar Amerika moet worden gezet.


Reageren