#Tb 15 euro gift
Enquête: 099-Is seks voor het huwelijk toegestaan? Ja Nee

Christenvervolging

Paus en Patriarch: Stop vervolging van christenen!

Paus Franciscus en de Russische Orthodoxe Patriarch Kirill hebben de internationale gemeenschap opgeroepen actie te ondernemen tegen vervolging en terrorisme in het Midden-Oosten.

De hoofden van de Rooms Katholieke en de Russisch Orthodoxe Kerk ontmoetten elkaar op 12 februari in de Cubaanse hoofdstad Havana. Het was de eerste keer na het bijna 1000-jarig schisma, dat een Paus een Russische Patriarch ontmoette. In een gezamenlijke verklaring veroordelen zij het geweld tegen christenen in vele landen van het Midden-Oosten en Noord-Afrika. "Gezinnen, dorpen en steden zijn uitgeroeid, kerken verwoest en barbaars geplunderd. Uit Irak, Syrië en andere landen zijn honderdduizenden christenen gevlucht. De internationale gemeenschap moet dringend handelen om een verdere escalatie van het probleem te voorkomen."
 
Franciscus en Kirill riepen christenen over de hele wereld op tot voorbede: "Smeken wij in onze gebeden tot Christus, de Verlosser van de wereld, om herstel van vrede in het Midden-Oosten." De kerkleiders buigen zich in nederigheid neer voor de martelaars die, "ten koste van hun eigen leven, aan de waarheid van het Evangelie hebben vastgehouden en liever stierven dan hun geloof in Christus af te zweren."


Reageren