#Tb 15 euro gift
Enquête: 074-Ik vind christelijk onderwijs belangrijk! Ja Nee

Hulpverlening

Kamer steunt voorstel CU voortzetting noodhulpfonds

De Tweede Kamer heeft een voorstel van ChristenUnie-Kamerlid Joel Voordewind gesteund om de Dutch Relief Alliance vanaf 2017 voort te zetten. Het noodhulpfonds is in 2015 op aandringen van de ChristenUnie van start gegaan, met 120 miljoen euro in 3 jaar.
 
Voordewind: "Door oorlog, terrorisme en klimaatverandering verkeren veel mensen in nood. De tekorten in opvangkampen en crisisgebieden zijn enorm. Het is belangrijk dat Nederlandse hulporganisaties die al actief zijn in bijvoorbeeld Syrië, Irak, Zuid-Soedan en Ethiopië in staat zijn om hulp en expertise te blijven inzetten."
 
De Dutch Relief Alliance (DRA) bestaat uit dertien organisaties die al met hun netwerk en expertise in crisisregio's actief zijn. Organisaties in het de DRA zijn: CARE, Cordaid, Dorcas Aid International, ICCO/Kerk in Actie, OXFAM NOVIB, Save the Children, Tear, Terre des Hommes, Stichting Vluchteling, WarChild, World Vision, TEAR en Stichting ZOA.
 
Voordewind: "Door de grote nood in het Midden-Oosten en Afrika is de pot aan het begin van 2017 al leeg. Het is belangrijk dat de Nederlandse hulporganisaties door kunnen gaan met hun werk. Het sterke aan de Dutch Relief Alliance is dat de hulporganisaties hun projecten in de regio met elkaar kunnen afstemmen en uitbreiden."

Reageren


g.smouter

17-02-2016 11:41
Mooi werk! Stel je eens voor, hoeveel miljarden $ extra er vrij komen wanneer de 34.000 fiscale brievenbusfirma's opgeheven worden in NL en de Afrikaanse landen niet langer bestolen worden door eigen ondernemers via de FAN (Fiscale Aderlating door Nederlanders) ?