#Tb 15 euro gift
Enquête: 074-Ik vind christelijk onderwijs belangrijk! Ja Nee

Buitenland

‘Veel islamieten in MO komen tot geloof’

Nooit eerder kwamen zoveel islamieten in het Midden-Oosten tot geloof als nu. En in sommige gevallen verschijnt de Here Jezus persoonlijk aan hen. Dat zegt evangelist Tyler Connell, die met verhalen en video’s over zijn laatste reis naar dat gebied langs opleidingsinstituten in de VS trekt, in het kader van zijn Ekballo Project. Volgens hem komen door die getuigenissen ook veel studenten tot geloof of verdieping daarvan. Vooral onder vluchtelingen breekt het christelijke geloof zich baan, zegt de prediker.

De laatste maanden bezochten hij en zijn team onder meer de universiteiten Harvard, MIT, Iowa State, Clemson en de universiteit van Georgia. "Overal zagen wij de aanwezigheid van de Here Jezus, werden studenten aangeraakt, lichamen genezen, mensen gered en gaven gelovigen hun levens aan de zending“, zegt Connell.

Volgens hem zijn de studenten onder de indruk gekomen van wat God doet in Irak en omgeving. "Jezus is aan het werk in de landen van het Midden-Oosten. Velen zijn gedesillusioneerd en gebroken en willen echt de waarheid leren kennen.”

In een van zijn films wordt bericht over de jonge zendeling Daniël (niet zijn echte naam uit veiligheidsoverwegingen), die twee jaar geleden uit Vermont naar Syrië trok om daar onder vluchtelingen te werken. Huis aan huis bezoeken hij en anderen moslimfamilies, tonen liefde voor hen en als er vertrouwen is opgebouwd vertellen zij het evangelie. Op een middag kwam Daniël een witte tent met een gezin van acht mensen binnen. “Ik ben Daniël en hier om jullie over Jezus te vertellen”, zei hij. Op dat moment, keken zij elkaar aan, werden bijna bleek en de vader begon te schreeuwen. Daniël wilde weten wat er gebeurde. Zijn tolk legde uit dat de vorige avond, toen heel het gezin in de tent bij elkaar zat en thee dronk, een man in witte kleding verscheen bij de ingang. Hij zei: ‘Hallo, mijn naam is Jezus en ik stuur morgen een man die Daniël heet en meer over mij komt vertellen.” Daarna verdween hij.

Toen Daniël arriveerde waren allen ontdaan en vroegen hem over de Here Jezus te vertellen. Hij gaf hen een Bijbel en heel het gezin kwam tot geloof. De vader was in het vrije Syrische leger geweest en was een overtuigde moslim. Hij en zijn gezinsleden stichten nu ondergrondse huiskerken en zien daar een grote oogst aan moslims. Onlangs werd hij geconfronteerd met een hoge rekening wegens een gesprek van zijn dochter van 15 in een telefooncel. “Ik heb onze familie in Saoedi Arabië over Jezus verteld”, zei ze.

Reageren


Harald

19-02-2016 11:09
Erik, ik vind dat je gelijk hebt. Ik kan mij niet voorstellen dat Jezus alleen belangstelling heeft voor Moslims en niet voor het decadente westen.

Erik

19-02-2016 08:47
Ik ben altijd wat sceptisch met dit omdat we ook met een andere geestelijke wereld te maken hebben. Hier in Nederland en met name in de grote steden zie ik het omgekeerde, er word heelveel evangelisatie bedreven door moslims, en verbaasd als ik was was er een collega met een folder aan het zwaaien over Mohammed en jawel over Jezus. In deze folder word de Islam ( Onderwerping verdedigt ) en Jezus als profeet neer gezet aan een mens gelijk, Ook zie ik op de werkvloer radicalisering omdat men gesluierd en met een dikke Koran op het werk verschijnt en deze grote Koran op het bureau heeft liggen. Ik zeg niet dat Jezus kan en wil verschijnen ons westerlingen, maar mijn vraag is, waarom ook niet aan niet moslims, wat is de kern hierin en waarom kiest God bij moslims voor deze weg en ook niet dezelfde manier hier in het westen, men verhardt zich meer en meer naarmate het einde van deze wereld komt.