#Tb 15 euro gift
Enquête: 099-Is seks voor het huwelijk toegestaan? Ja Nee

Buitenland

Baptisten verbannen in Mexico

Volgens de organisatie International Christian Concern (ICC) zijn eind januari tien christelijke gezinnen - achttien volwassenen en tien kinderen - uit hun dorp Tuxpan de Bolanos in Mexico gezet, omdat zij weigerden van geloof te veranderen. De baptisten werden in een pickup auto geduwd en ergens in naburige bergen afgezet. Bijna 90% van de bevolking is Rooms-Katholiek.

De regionale baptistenleider Omar Rodriguez heeft met het gemeentebestuur van Guadalajara geregeld de verbannen familie onder te brengen. Ook is politiebegeleiding gevraagd voor het transport. Het is het zoveelste incident in de nu al decennia durende verdrukking van evangelische christenen op het platteland van Mexico. In juni bracht ICC meer dan 70 gevallen van onderdrukking van de christelijke minderheid naar buiten. De organisatie, die zegt dat honderden mensen de dupe zijn geworden van die verdrukking, vindt dat de centrale overheid van Mexico te weinig interesse toont voor de vervolging van minderheden.

In de regering van de VS proberen volgens ICC sommigen wel een einde te maken aan de vervolging. Volgens de organisatie zijn de nu verbannen gezinnen in feite religieuze vluchtelingen in hun eigen land. Zij heeft de regering gevraagd de in de grondwet vastgelegde vrijheid van godsdienst te garanderen.


Reageren