#Tb 15 euro gift
Enquête: 112-Kunnen mensen behouden worden die nooit van Jezus hebben gehoord? Ja Nee

Buitenland

Zestiende kerk van Hillsong

De Hillsong kerk opent zondag haar derde gemeente in de VS, de zestiende wereldwijd. Dat gebeurt in Arizona. Hillsong Church Phoenix neemt daar de voormalige City of Grace Church over, geleid door Terry en Judith Crist, die nu voorgangers blijven van de Hillsong gemeente. De drie gemeenten in de USA houden in totaal zes diensten op zondag.

Volgens pastor Crist werd al jarenlang aan de overname gewerkt. Na acht jaren van besprekingen en het zoeken van Gods wil werd de beslissing genomen, zegt hij. “Ik ben verheugd te kunnen aankondigen dat de City of Grace nu de zestiende vestiging van Hillson in de wereld is.” Hij zegt sterker te voelen dat deze beslissing de juiste is dan omtrent iets dat God ooit tot hem heeft gezegd. Crist zegt de visie van de Hillsong leiders Brian en Bobbie Houston te delen dat Gods werk in het land moet worden uitgebreid tot het bereiken van meer mensen met het evangelie.

Het hoofdkwartier van Hillsong is gevestigd in Sydney, Australië, waar de bediening begon, en er zijn in de VS verder megakerken in New York en Los Angeles, Californië. Op alle continenten heeft Hillsong vestigingen, met een totaal wekelijks bezoek van ongeveer 100.000 mensen, meldt de website van de kerk.

De gemeenten werden onder meer bekend doordat veel bekende personen er kwamen, zoals Justin Bieber, actrice Vanessa Hudgens en model Hailey Baldwin, dochter van acteur Stephen Baldwin. Hillsong Church werd gesticht in 1983 in Sydney door Brian Houston en zijn vrouw Bobbie.


Reageren