#Tb 15 euro gift
Enquête: 074-Ik vind christelijk onderwijs belangrijk! Ja Nee

Buitenland

Megaprediker achter Mark Driscoll

Pastor Perry Noble van de megakerk NewSpring in South Carolina heeft zijn steun betuigd aan de eerder in ongenade gevallen prediker Mark Driscoll, die nu terug is in zijn oude bediening. Hij doet pogingen een nieuwe gemeente te stichten in Phoenix, Arizona (VS). Via een video die op internet 120.000 keer werd bekeken en ongeveer 500 keer werd gedeeld.

Driscoll stichtte in 1996 de megakerk Mars Hill Church in Seattle (Washington), waar hij tot september 2014 regelmatig preekte. Hij wordt in christelijke kring gezien als een neocalvinist, een christelijke stroming die de opvattingen van Calvijn moderniseert. Driscoll is uitgesproken kritisch op de Emerging church-beweging. Hij werd in 2014 afgezet als voorganger, niet alleen wegens zijn traditionele problemen met de vrouw in het ambt, maar de Raad van Oudsten in zijn kerk beschuldigde hem ook van machtsmisbruik. Verder zou hij in zijn boek ‘Het Echte Huwelijk’ plagiaat hebben bedreven.

Een man die fouten maakte, ze toegaf, excuses aanbood en opnieuw begon, zegt Noble. “Wie maakt iemand tot rechter om te oordelen dat hij daarvoor niet klaar is?” vraagt hij zich af.

Het is niet voor het eerst dat Noble zich uitspreekt over controversiële zaken. In januari bemoeide hij zich met de discussie over gokken door christenen. Op zijn blog bood hij toen een lot aan, waarmee $ 1,6 miljard was te winnen. In dezelfde maand berispte hij pastores die bepaalde politici steunden, zeggende dat zij zich beter met het verbreiden van het Evangelie bezig konden houden. Op twitter heeft hij 153.000 volgers en zei hij: ‘Beste pastor, houdt op met het aanbevelen van een politieke kandidaat. Predik het evangelie. Jezus is de enige hoop voor de wereld.’

Mark Driscoll’s nieuwe kerk heet The Trinity Church. Hij werd als een van de meest prominente predikers van Amerika beschouwd door Forbes. Maar door zijn ontslag raakte hij nogal omstreden.


Reageren