#Tb 15 euro gift
Enquête: 031-Is ontucht de enige Bijbelse grond voor een echtscheiding? Ja Nee

Christelijke media

Christelijke zender Egypte krijgt apparatuur terug

Het christelijke tv-station SAT-7, dat in het Midden Oosten en Noord Afrika uitzendt, wil de 'normale activiteiten' in Egypte voortzetten nu de autoriteiten de daarvoor noodzakelijke, enige tijd geleden in beslag genomen, omroep- en productieapparatuur terug gaven.

"Wij zijn dankbaar dat alle apparatuur in goede staat terug is gegeven, inclusief de nog niet uitgezonden programma's op harde schijven", zegt directeur Farid Samir van de Egyptische afdeling van de zender. "Wij zijn dankbaar dat de plaatselijke politie alles veilig heeft opgeslagen."

Het station heeft de achterban gevraagd te bidden voor het team, opdat het snel in staat zal zijn het werk voort te zetten en er geen verdere problemen met de overheid komen."

In oktober deed de zogenoemde censuur politie een inval in de studio's, toen er veel druk op christenen werd uitgeoefend. Met een huiszoekingsbevel werden de kantoren en studio doorzocht en geproduceerd materiaal, camera's en computers voor montage meegenomen.
Farid werd gearresteerd, zes uur voor verhoor vastgehouden en beschuldigd van het niet hebben van de juiste vergunningen. De Arabische- en kinderprogramma's en door partners geproduceerde uitzendingen konden via de studio in Libanon doorgaan. Farid zegt dat de steun van de wereldwijde kerk het team heeft bemoedigd.

SAT-7 zegt te weten waarom het ministerie van censuur het nodig vond de apparatuur weg te halen. Farid: "We hebben de machtige hand van God ervaren en de kracht van de eenheid van het Lichaam van Christus.


Reageren