#Tb 15 euro gift
Enquête: 031-Is ontucht de enige Bijbelse grond voor een echtscheiding? Ja Nee

Christenvervolging

Terreurgolf tegen christenvrouwen in Pakistan

Christenvrouwen en meisjes in Pakistan worden geconfronteerd met een golf van terreur. Dat zegt de Britse organisatie British Pakistani Christian Association (BPCA). Dit jaar liet een van hen al het leven en werden twee anderen zwaar gewond.

In Lahore werden de meisjes Kiran (17), Shamroza (18) en Sumble (20) ‘s avonds benaderd toen zij naar huis liepen door vier dronken moslims in een auto. Omdat de meisjes weigerden in te gaan op hun seksuele toenadering werden de mannen kwaad en reed de bestuurder van de wagen op hen in. Kiran kwam om het leven, nadat zij op het dak van de auto was beland. De twee andere vrouwen raakten gewond.

Volgens Wilson Chowdhry van de BPCA hebben enkele invloedrijke imams onderwezen dat bekeren van mensen door geweld wordt beloond in de hemel.

De incident met de meisjes stond niet op zichzelf. In november werd een achtjarig christelijk meisje geslagen en naakt op straat achtergelaten door een moslimgezin die haar oom wilden straffen voor contacten met andere religies.

Minstens 700 christelijke vrouwen en meisjes worden volgens BPCA jaarlijks misbruikt, verkracht en tot een moslimhuwelijk gedwongen. Sommigen van hen worden beschuldigd van blasfemie jegens de Islam, zoals Asian Bibi, moeder van vijf kinderen, die al zes jaar in een dodencel zit op basis van de blasfemie wetgeving. In de Open Doors ranglijst over christenvervolging staat Pakistan op de achtste plaats.

Reageren


Charles

24-02-2016 11:37
Ik wil iemand niet veroordelen omdat hij een andere religie heeft dan ik. En ik wil elk mens als een individu op zichzelf beoordelen. Maar ik kan bijna niet meer geloven in zoals ze dat tegenwoordig zo mooi zeggen "goede" Islam en "slechte Islam. Ik hoor namelijk altijd alleen maar "slechte" berichten als de Islam betrokken is en eerlijk gezegd heb ik persoonlijk nog nooit iets "goeds" gehoord als het om de Islam gaat. Dan moet er in het wezen van de Islam toch wel iets heel erg "fout" zitten en dat zeg ik dan niet omdat de Islam een andre religie is dan mijn eigen Christelijk geloof. Opmerkelijk dat we in onze taal wel kunnen zeggen dat is onchristelijk of 'dat is niet meer chistelijk' en dan heeft dat een morele lading van goed of niet-goed. Maar de uitspraak dat is onislamitisch of dat is 'niet islamitisch meer' dat werkt voor het gevoel niet. Ik denk dat we elkaar met zijn allen voor de gek houden als we elkaar nog iets "goeds" met betrekking de Islam willen aanpraten. God , ik bid u dat u alle moslims en de hele mensheid van de Islam bevrijdt.