#Tb 15 euro gift
Enquête: 102-Mogen christenen organen afstaan? Ja Nee

Buitenland

Duivel uitdrijving op Sicilië

Veel inwoners van het Italiaanse eiland Sicilië, onder meer bekend staande als centrum van de maffia, zijn volgens de Rooms Katholieke bisschoppen daar door de duivel bezeten. Daarom organiseerden exorcisten een vierdaagse training in een stadje bij Palermo, een bijscholing in het uitdrijven van boze geesten. Er werden dingen behandeld als de overwinning op de mens van de duivel in Genesis en diens ondergang in het boek Openbaring.

Ook kwam de hedendaagse strategie van satan aan de orde, evenals de zeven deuren die volgens de Roomse leer door de duivel zijn geopend, maar kunnen worden gesloten via exorcisme.

Volgens de Roomse Katholieke Kerk op Sicilië zijn alleen al in Palermo vorig jaar meer dan dertig mensen bevrijd van satan. In heel Sicilië leven, zegt de Kerk, 1600 mensen met psychische problemen, die best eens het werk van de duivel konden zijn. Volgens De Telegraaf hebben exorcisten gewaarschuwd voor ‘witte en zwarte magie’ en voor occultisme. De duivel, zegt de kerk, doet zich vaak voor als een vriendelijke persoon, maar achteraf blijken degenen die zijn oplossingen accepteren het nogal eens zwaar te verduren te krijgen. Kwaad is als de maffia, weten de organisatoren van de cursus. Voor een gunst van die kant, wordt later wat teruggevraagd.

Reageren


Charles

27-02-2016 05:38
In exorcisme heeft de Roomse kerk al eeuwen ervaren. Vroeger waren het de ketters (zij die afweken van de Roomse leer) nu de maffia bazen. Boze geesten drijf je uit in de Naam van Jezus en met macht en gezag (dat is de Geest). Ik vraag me af of deze mensen na de sessie echt bevrijd zijn. Ik zou er niet verbaasd over zijn Roomse bisschoppen tijdens de hun bevrijding bediening moeder Maria aanroepen . Zo ging het in iedere geval in het verleden bij de Roomsen wel. Misschien zal een maffia demon uitvaren en komt er een Roomse in.