#Tb 15 euro gift
Enquête: 136-Bent u een internetjunkie? Ja Nee

Buitenland

Gesprekken over het doden van christenen

In een opvangcentrum voor vluchtelingen, op het voormalige vliegveld Tempelhof in Berlijn, hebben kennelijk meerdere islamitische mannen gesproken over het doden van christelijke kamergenoten.

Dat meldde op 25 februari de "Tagesspiegel". Een vluchteling hoorde het gesprek terwijl hij onder de douche stond en heeft vervolgens de politie geïnformeerd. Daarop nam de politie actie. Een deelnemer aan die gesprekken is inmiddels gevonden. Het gaat om een 19-jarige Afghaan.

De Berlijnse Pastor Gottfried Martens van de Evangelisch-Lutherse kerk, had al enkele keren aanslagen op christenen gemeld. O.a. schreef hij op 13 februari op de Facebook-pagina van zijn gemeente, dat zes christelijke vluchtelingen uit zijn gemeente in de genoemde accommodatie door een groep moslim vluchtelingen massaal werden bedreigd vanwege hun geloof. Toen men vervolgens de - moslim - bewakers in het centrum vroeg om de christenen te beschermen, werd iedere vorm van hulp geweigerd. Integendeel zegt Martens: "Na het voorval stortten zich zo’n 50 (!) moslims op christenen, die werden geslagen en verwond." Het lukte de christenen toen om toevlucht te zoeken in een kamer. De politie moest meerdere politiehonden inzetten om de christenen te bevrijden.

Bron: Idea Duitsland


Reageren