#Tb 15 euro gift
Enquête: 030-Mag een christen scheiden? Ja Nee

Buitenland

‘Holocaust christenen Midden Oosten’

De in Amerika uiterst bekende tv- en radiopresentator en politiek commentator Glenn Beck ziet een complete op christenen gerichte Holocaust in het Midden-Oosten, als de Amerikanen niet opstaan om de slachting daar te stoppen. "We zeiden dat we de wereld nooit opnieuw zouden te laten vallen in de duisternis van een Holocaust”, vertelde Beck zijn kijkers. "En toch gebeurt dat.”

Volgens Neck, wiens programma’s onder meer tot 2011 te zien waren op Fox televisie en die via ongeveer 400 radiostations is te beluisteren, struikelen Amerikanen over de politiek. "Vorige week nog gingen er naar verluidt bij het regime stemmen op om de vredesmissie terug te trekken uit gebieden, omdat die stabiel zouden zijn. In de hoop dat niemand er gaat kijken. Zonder externe getuigen kunnen zich massaal wreedheden blijven voordoen in Darfur. Dit is ook het geval in Blauwe Nijl en het Nuba-gebergte, twee zuidelijke regio's verwoest door de verschroeide aarde tactiek van de overheid."

Beck aarzelde niet te profeteren dat God nu Amerika veroordeelt, omdat het niet krachtig in actie komt tegen de wreedheden in Darfur. Volgens hem zouden de Amerikaanse kansels nu in brand moeten staan, maar vindt men daar nauwelijks gloeiende sintels. “Het is een schande wat er gebeurt", zei hij. Volgens hem zal God de Amerikanen niet onberispelijk achten. Hij riep christenen op de kopten te steunen, die worden vervolgd. “Zij hebben uw hulp nodig”, zei hij.

Geheel onomstreden is Beck, een aanhanger van de Tea Party (meest rechtse vleugel van de republikeinen), in de VS overigens niet. Hij heeft geen goed woord over voor het door Obama ingevoerde zorgsysteem (Obama Care), maar hij kwam vooral onder vuur te liggen toen hij de jeugdbeweging van de Noorse Socialistische Partij, waarvan bij de aanslag op het eiland Utyoa tientallen leden omkwamen, vergeleek met de Hitlerjugend. Later noemde hij ook de pleger van de aanslag fout. Hij vergeleek die met Osama Bin Laden.


Reageren