#Tb 15 euro gift
Enquête: 102-Mogen christenen organen afstaan? Ja Nee

Christenvervolging

China: Geestelijke leiders worden geregistreerd

In China heeft de communistische partij haar antireligieuze koers verscherpt. De katholieke nieuwsdienst UCA Nieuws uit Hong Kong berichtte dat vertegenwoordigers van religieuze groeperingen in de toekomst een vergunning nodig hebben.

Het doel van de regering is om beter te kunnen controleren welke religieuze groepen in het land actief zijn. Wie een dergelijke vergunning niet heeft mag volgens het ministerie van religieuze zaken, zijn werkzaamheden in de toekomst niet meer uitoefenen.

Alle Boeddhistische monniken in het land werden reeds geregistreerd. Ze kregen een soort identificatie waarop hun naam, hun religieuze titel, het nationaal identificatienummer, evenals een nummer voor de religieuze groep waartoe zij behoren, voorkomt. Voor het einde van dit jaar, krijgen ook katholieke en Taoïstische priesters een dergelijk document. Protestanten en moslims volgen volgens het rapport. Waarnemers betwijfel echter of het de politieke leiders zal lukken op deze manier de religie in het land aan banden te leggen. Integendeel, de mensen zullen hun geloof dan ondergronds uitoefenen.


Reageren