#Tb 15 euro gift
Enquête: 016-Mensen die niet in Jezus geloven gaan naar de hel. Ja Nee

Zending

Bouw christelijke school in Haïti

Voor zendelingen René en Marianne Lako in Haïti staat dit jaar in het teken van het onderwijs, melden zij in Zending & Gemeente. Door de aardbeving in 2010 zijn veel scholen verwoest, waardoor de kinderen van hun sponsorprogramma nu naar tien verschillende gaan.

In een provisorisch optrekje, met nauwelijks afscheiding tussen lokalen, is nu hun christelijke school ‘Ecca’ (christelijke school van het Lam) gevestigd. Een bouwproject voor een nieuwe behuizing (drie gebouwen met tien leslokalen) is gestart en kost $ 210.000. “Voor ons een groot project, zeker wat fondsenwerving betreft”, meldt het paar.

Het benodigde land is inmiddels gekocht en er werd een waterput met handpomp geïnstalleerd. Ook werden materialen voor het hek gekocht en is het eerste fundament gegraven. Hun organisatie Hope Force International zamelt geld in. Onder meer hebben fotograven het geld van hun ’shoot’ gedoneerd aan het project.

Het paar zelf gaat (sponsor) hardlopen. Op 12 maart lopen zij vijftien kilometer in de ‘Jacksonville River Run’ als de Lako’s in Florida zijn voor een leidersconferentie.

Intussen gaat hun zendings- en hulpverleningswerk door. Sinds 1980 zijn René en Marianne Lako in Haïti. Onder meer hebben zijn er nu 55 ‘houses of Hope’ gebouwd en hun sponsorprogramma omvat nu 129 kinderen die onderwijs en voedsel krijgen. Geregeld komen teams helpen in de medische klinieken, het bouwen van huisjes, een vakantie-bijbelschool en activiteiten in scholen en kinderclubs. “We verwachten teams die met ons gaan meewerken om samen Jezus kenbaar te maken”, zeggen ze.

De politieke situatie in het land is overigens chaotisch. Er was een tweede verkiezingsronde nodig om een president te kiezen, maar een van de kandidaten beschuldigt zijn tegenspeler van fraude. Er zijn protesten en demonstraties, gepaard gaande met het opwerpen van barricades en verbranden van autobanden.


Reageren